Kuşlara yuva!

Diyarbakır'da down sendromlu çocuklar, kuşlar için atık plastiklerden yuva yaptı.

Haberler 24.01.2020 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Aktif Yaam Merkezinde eitim gören down sendromlu çocuklar, öretmenleri eliinde getirdikleri atk plastikleri sokak hayvanlar ve kular için hem yuva yapyorlar, hem de çevreyi plastik atklardan temizliyor.

Diyarbakr Büyükehir Belediyesinin 15 Temmuz ehitler Park içinde toplam bin 12 metrekare alan üzerine ina ettii ve kentteki tüm engelli gruplarn bünyesinde barndrmay hedefleyen Aktif Yaam Merkezinden yüzlerce kii faydalanrken, alan içinde oluturulan merkezlerde down sendromlu bireyler buralarda öretmenleri eliinde getirdikleri atk plastiklerden sokak hayvanlar ve kular için yuva ve yemlikler yapmaktalar. Aktif Yaam Merkezi öretmenlerinden Münevver Sapan, Park Ormandaki aaçlara asmak için down sendromlu örencilerle uanda burada ku yuvas yaptklarn belirtti.

Bir eyler ürettikleri zaman çok mutlu oluyorlar

Münevver Sapan, uzun süredir geri dönüüm alannda çalmalar yürüttüünü, halk eitim merkezlerinde, Yeniehir Halk Eitim merkezi, Sur Halk Eitim merkezi, Balar Halk Eitim merkezilerinde geri dönüüm alanlarnda çalmalar yürüttüünü ifade etti. Baz kurumlarda plastikten ürün elde ettiklerini belirten Sapan, Tabi bu ürünler örenciler bunu severek yapyorlar. Bunlardan ev aksesuarlar, kiisel eya, çanta, ayakkab benzeri birçok ürün elde ettik. çocuk oyuncaklarna kadar, örenciler kendi oyuncaklarn kendileri burada yapyorlar. Down sendromlu örencilerle uanda burada ku yuvas yapyoruz. Burada Park Ormandaki aaçlara asmak için. Hem onlara hayvan sevgisini alamak için hem de bu plastiklerin doaya verdikleri zararn bilincini öretmek için. Hem örencilere hem de kaldmz kurumdaki herkesin bunun bilincine varmas, amacmz bu. Hem doaya zarar veriyoruz, hem canllara zarar veriyoruz. Tabiata zarar veriyoruz. Hayvan ölümlerine sebep veriyoruz. El becerilerini gelitiriyorlar, sanatsal yönlerini gelitiriyorlar. Örenciler çok uyum içindeler, bir eyler ürettikleri zaman çok mutlu oluyorlar. Hani bir eyler yaptk, bir eyler yapabiliyoruz. Ailelerde buna çok seviniyor. Kn hayvanlar yem bulmakta biraz zorlanyorlar. Biz örencilerden herkesten plastik ie istedik getiriyorlar. uan yapyorlar, boyuyorlar. Onlarn içine yem koyup aaçlara asacaz dedi.

Downlu örencilerin yapmaya devam ettikleri yuvalar daha sonra park ve sokaklarda aaçlara asacaklar kaydedildi.

Ana Sayfaya Git