Kudüs koreografisi hazırladı

Muş’ta İlci İnşaat Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde eğitim gören öğrenciler, Gazze'deki Müslümanları katleden İsrail'e tepki göstererek, şehit olan Filistinler için Kur’an-ı kerim okuyup, 'Özgür Kudüs' koreografisi ile Müslümanlara destek oldu.

Haberler 19.05.2018 - 08:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lci naat Kz Anadolu mam Hatip Lisesi 15 snfnda 350 örenci tarafndan Ramazan ay boyunca her gün ezamanl olarak Gazzedeki ehitleri için Kuran- Kerim okunmaya balad.

MAM HATPL ÖRENCLER

Ramazan ay süresince 350 örenci tarafndan her gün birer cüz okunacan hatrlatan okul müdiresi Tülay Kayacan, Ramazan ay sonuna kadar Filistin ve Afrin ehitlerimiz için 350 hatim balayacaz. Gazzedeki son günlerde yaanan olaylarda Müslüman kardelerimizin ehit olmas mam Hatip Camias olarak bizi derinden üzmütür. srailin Filistinli Müslümanlar katletmesine tepki göstermek için Kudüs yazl koreografi ile Kudüse destek olmak istedik. Bu ilk yaanan bir olay deil, yllardr bu ekilde Filistin, Gazze igal edilmi topraklarda kendi evlerinde özgürlüklerini yitirmi sanki onlar sonradan gelmi gibi yaamlarn sürdürüyorlar. Hlbuki Filistin, Gazze, Kudüs yllardr Müslümanlarndr fakat srail igal etti. Bu bizim dinmeyen yaramz, dinmeyen davamz. Örencilerimiz de bu düüncede bu duyarllkla yaanan olaylarda duyduklar üzüntüleri ve Kudüsün bir an önce özgürlüüne kavumas konusunda düüncelerini dile getirmek için böyle bir görsellik ortaya koydular. Yüreklerini koydular. çok ksa sürede bunu oluturdular ve Kudüs davasn yüreklerinde yaayan bir nesil olarak eitimimizi devam ettiriyoruz. nallah çocuklarmz bu davay sahiplenen nesillerden olacak dedi.

11. snf örencisi Sümera Belet ise, Gazzede yaanan olaylardan okul olarak çok etkilendiklerini ifade ederek, Bu nedenle Ramazan ay süresince her gün 15 snfla birlikte Kuran- Kerim okuyoruz. Ramazan ay sonu çkaracamz toplam 350 hatmi Gazzede ve Afrinde ehit olanlara balayacaz diye konutu.

Ana Sayfaya Git