Külliyeye gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı halkın gösterdiği kahramanlığı konu alan yağlı boya tablosunu hediye eden Diyarbakırlı 12 yaşındaki Dilara Nur Özdemir, 23 Nisan'da külliyede olacak.

Haberler 21.04.2017 - 07:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Özel okulda 6. snf örencisi Özdemir, darbe giriimi srasnda yaananlar ve milletin ortaya koyduu iradeyi yanstan yal boya tablo yapt.

Büyük emekle hazrlad tabloyu 1 Nisanda kenti ziyaret eden Erdoana hediye eden Özdemir, tablonun 23 Nisanda aslaca Cumhurbakanl Külliyesine ailesiyle davet edilmenin heyecann yayor.

Özdemir, Cumhurbakan Erdoan ve ülkesini çok sevdiini, bu nedenle büyük bir azimle çalarak eseri hazrladn söyledi.

Darbe giriimi gecesi yaananlar tabloya nasl aktardn anlatan Özdemir, öyle konutu:

Cumhurbakanmzn azndan çkan her bir sözcük altn deerinde olduu için, tabloda bunu bar güvercinleriyle temsil ettim. Bu bar güvercinleri, bata çocuklar olmak üzere savatan kaçan insanlar korumaya çalyor. Kollarmdaki insanlar da ehit düen halkmz ve güvenlik güçlerimiz. çocuklar olarak elimizden bir ey gelmedii için tanklarn üzerine çkarak, Türk bayran sallyoruz.

Özdemir, Cumhurbakan tüm çocuklarn kahramandr. Bu resmi yaparken gücümü Türk bayrandan, halktan ve Cumhurbakanndan aldm. Yaptm resmi alp duygulanmas beni çok mutlu etti. ifadelerini kulland.

Cumhurbakan Erdoan ikinci kez görecek olmaktan duyduu mutluluu dile getiren Özdemir, Cumhurbakanmz bana bu tabloyu külliyeye asacan belirterek, beni ve ailemi külliyeye davet ettiini söyledi. dedi.

- O gece hiç uyumad

Özdemirin babas Ramazan Özdemir de kzlaryla gurur duyduklarn belirtti.

Dilarann ülkesini, bayran ve Cumhurbakann çok sevdiini vurgulayan Özdemir, ülkenin böyle çocuklara ihtiyac olduunu düündüünü söyledi.

Kznn tabloyu bir ayda hazrladn, büyük emek verdiini, gece geç saatlere kadar üzerinde çaltn anlatan Özdemir, unlar kaydetti:

Kzm adeta bu resimle yatyor, bu resimle kalkyordu. Kzm, duyduu sevgi ve özlemle Bir resim yaparak Cumhurbakanna hediye edeceim diyordu. Cumhurbakannn kente gelecei 1 Nisan günü, Dilarann hayallerinin gerçekleecei zamand. O gece hiç uyumad. 5 yldr bunun hayalini kuruyordu. Sonunda hayaline kavutu. Cumhurbakanmz tarafndan, valilik araclyla Dilaraya dizüstü bilgisayar hediye edildi.

Dilara Nur Özdemirin öretmeni Nejla Özbay ise örencisinin baarsndan duyduu memnuniyeti dile getirerek, Dilara, Cumhurbakanmz görebilmek, ona sarlmak ve bu hayalini gerçekletirmek için bir resim yapmay planlyordu. Hayaline kavutu. diye konutu.

Ana Sayfaya Git