Kulplu çocukların Özge öğretmeni

Öğrencileri için kitap kampanyası başlatan Özge öğretmen, yüzüne kapatılan telefonlara rağmen pes etmedi. Özge öğretmenin azmi sayesinde ilçeye binlerce kitap gönderildi.

Haberler 26.10.2017 - 09:36 Son Güncelleme : 26.10.2017 - 09:37

Zor artlar altnda ve öretmenlerinin yardmyla okuyup, ngilizce öretmeni olan Ankaral Özge Küçük (23), 2,5 yl önce, Diyarbakrn terörle anlan kuzey ilçelerinden Kulpa atand. Anadolu mam Hatip Lisesinde göreve balayan Küçük, çounluu yoksul olan örencilerine hem eitim verebilmek hem de yardm edebilmek için kollar svad. Örencilerinin durumunu eiyle paylaan ve desteini alan Küçük, öretmen arkadalaryla birlikte maddi durumu iyi olmayan örencilere yardm etmeye balad. Örencilerinin gönlünü fetheden Küçük, daha sonra ise bireysel olarak kitap kampanyas balatt. Ulaabildii kamu kurum ve kurulularn, sivil toplum kurulularn ve yaynevlerini arayan Küçük, ne telefon faturasnn kabark gelmesi ne de telefonlarn suratna kapanmasna ramen pes etmedi. Örencilerine kitap bulmaya çalan Küçükün azmi sayesinde, ilçeye binlerce kitap gönderildi. Bu kitaplarn da yetersiz olduunu belirten Küçük, daha çok kitap ve örencilerin ihtiyaçlarnn karlanmas için yardm bekliyor.

Öretmenlerimin bana çok yardm oldu

Kulp halkn ve örencilerini çok sevdiini ifaden eden Küçük, Örencilerimizin okumasn çok istiyorum. Eim ve ben orta düzeyli bir aileden geliyoruz. Benim öretmenlerim benim okumam için çok yardm etti. Onlarn sayesinde okudum ve öretmen oldum. Buraya geldiimde ilk dersimde bir kz örencimiz ders boyunca çok üzgün gözüküyordu. Ders bittikten sonra yanma çardm. lk bata hiçbir ey anlatmak istemedi. Ben onu çok zorladm. Bana bir sr verirsen seninle arkada olabiliriz dedim. Ben ona bir sr verdim. O da bana bir sr verdi. Bana hayat artlarnn çok zor olduunu ve okumak istediini söyledi ve bana sarlp alad. Benim de Zehra hocam vard. Grafik tasarm öretmeniydi. Ona sarlarak alamtm. Maddi durumumun olmadn ve okumak istediimi söyledim. Ben bugünlere gelirken, Ben de örencilere yardm edeceim demitim. O an aklma geldi. Eime bu olay anlattm. Eim de bana destek olmaya karar verdi. Bizim amacmz 300 tane kitap getirip durumu olmayan örencilere datmakt. Teker teker dernekleri, belediyeleri, aklnza gelebilecek her yeri aradk diyebilirim. Telefon faturam 550 TL geldi. Eim bana sarld. Olsun, Allah bize bir kap açar. Örencileri okutmak için elimizden gelen her eyi yapacaz dedi ve binlerce kitap geldi dedi.

Telefonu yüzüme kapatyorlard

Aramalar sonucunda bu kadar kitap beklemediini vurgulayan Küçük, Böyle bir projeye takdir edersiniz ki herkes destek vermiyor. Aradmda kimisi olumlu konuuyordu, kimisi telefonu yüzüme kapatyordu. Moralim çok bozuluyordu. çocuumu bazen ihtimal ettim ama gözümün önüne hep örencilerimi getirdim. Belki ileride bana bir ey olsa, eime bir ey olsa onun öretmenleri anne babas olacak dedim ve bu bilinçle yaklatm. Belediyeleri aradm, mezun olduum üniversiteyi aradm. Bana yardmc olacaklarn söylediler. Bana bu projede destek olan eime ve anneme çok teekkür ediyorum diye konutu.

Bu kitaplar yeterli deil

Kulp ilçesinin corafi artlar açsndan kör bir noktada olduunu dile getiren Küçük, unlar kaydetti:

Ayakkabs olmayan örencilerimiz var. Ben ve öretmen arkadalarmz yardmc olmaya çalyoruz ama biz ne kadar yapabiliriz. Toplumumuzun bilinçlenmesi lazm. Örencilerimiz hiçbir eye ulaamyor. Temel ihtiyaçlar bakmndan çok yoksun buras. YGS, LYS param bile öretmenlerim ödemiti. Ayakkabm yrtkt öretmenim almt. Bunlar hiç utanmadan gururla söyleyebiliyorum. Ben birkaç ay maamdan örencilere yardm etmeye çaltm. Eim de bana yardmc oldu. Maandan destekleri oldu ama biz ne kadar karlayabiliriz. Hep birlikte olursak bu örencileri okutabiliriz. Temel ihtiyaçlarn karlayabiliriz. Burann bu corafi koullarn gelip görenlerin benim kadar bilinçli olacan düünüyorum. 5 bin kitap geldi. Gönderenlere buradan çok çok teekkür ediyorum. Dershanelerden de 600a yakn kitap gelecek ama ne kadar yeter. Sadece bizim okul deil dier okullarmzn da temel ihtiyaçlar yok onlar açsndan da yardm bekliyoruz.

Ne kadar çok kitap olursa o kadar iyi

10ncu snf örencisi Vedat Aslan, ne kadar kitap olursa kendileri için o kadar iyi olacan anlatarak, lçede 2-3 krtasiye var. Onlarda da kitap yok. Maddi durumumuz olmad için de baka yere gidip kitap alamyoruz. Özge hocamza çok teekkür ediyorum ifadelerini kulland.

11nci snf örencisi Gülistan Dengiz de snava hazrlanacak kadar kitaplar olmadna dikkat çekerek, ilçenin imkanlarnn kstl olduunu, kitaplarn çounu bulamadklarn ve olanlarn da pahal olduunu söyledi.

Ana Sayfaya Git