Kültür heykeli D.Ü yolunda!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sanat Atölyesi’nde atık malzemelerinden üretilen kültür heykelini Dicle Üniversitesi yoluna yerleştirdi.

Haberler 06.08.2019 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Bakanlna bal Sanat Atölyesinin atk malzemelerden ürettii ürünler kentin farkl noktalarnda yerlerini almaya devam ediyor. Parklarda kurumu aaç ve fabrikalarda atk durumda olan bazalt talarndan üretilen kültür heykeli Dicle Üniversitesi yolunae dikilirken, Büyükehir Belediye Bakan Dr. Adnan Selçuk Mzrakl, heykeli yerinde inceledi. Bakan Mzrakl, heykelin oluturaca kompozisyonla ilgili heykeltra Salih Cokun ile görü alveriinde bulunarak çalmalarda emei geçenlere teekkür etti.

ÜNVERSTE YOLUNA YERLETRLD

çalmayla ilgili bilgi veren Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Bakanl Kent Mobilyalar ve Estetii ube Müdürü ve heykeltra Salih Cokun, çalmalarn geri dönüüm temelinde yaptn söyledi.

Cokun, daha önce Kaml Caddesine denge, Diclekent Bulvarna dönüüm ve Kantar Kavana ise çnar yapra heykellerini diktiklerini söyledi. Parklarda kurumu aaçlar ile fabrikalarda atk durumda olan bazalt talarn Büyükehir Belediyesi Sanat Atölyesinde ileyerek kalem ve kitaplardan oluan kültür heykelini ortaya çkardklarn anlatan Cokun, yaplan saha çalmasnn ardndan heykeli Dicle Üniversitesine giden yola dikmeye karar verdiklerini kaydetti.

Heykel çalmalarn daha çok dikey kompozisyonlar üzerine yürüttüklerini anlatan çokun, kent genelinde saha çalmalar yaparak uygun cadde ve kavaklara yeni heykeller üretmeyi hedeflediklerini belirtti.

Ana Sayfaya Git