Kurallara uyun!

2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na girecek öğrencilerin koronavirüse yakalanmaktan endişe duyduklarını söyleyen Öğr. Gör. Gül Uçar, hijyen kurallarına uyulması gerektiğinin altını çizdi. Uçar, “YKS’de hijyen kurallarına uymaya özen gösterin. Önemli olan, önleminizi alıp sadece sınava odaklanmanızdır. Sınav esnasında masa ve sandalye ile temasınız artacağı için elinizi yüzünüze ve gözünüze sürmemeniz gerekiyor. Unutup sürdüğünüzde endişeye kapılmadan sınavınıza devam edin” dedi.

Haberler 18.06.2021 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2021 Yükseköretim Kurumlar Snavna sayl günler kala, adaylarn snav kaygsnn yan sra koronavirüs bulamasndan da endie ettiklerini söyleyen Ör. Gör. Gül Uçar, Snav öncesi her ne kadar kurumlar salk güvenlii konusunda yeterli önlemleri alacak olsa da snava katlan aday saysn baz alarak, ayn ekilde adaylarn da birtakm önlemleri almalar yararlarna olacaktr dedi. Uçar, snava giderken, snav esnasnda ve sonrasnda hijyen kurallarna uymann, hastala yakalanma riskine kar oluan stresi basklayacan söyledi.

ÖNLEMNZ ALIP SADECE SINAVA ODAKLANIN

Uçar, Okullar koronavirüs önlemleri ile snavlara hazr halde bulunmaktadr. Bu nedenle virüs bular m kaygs ile snav sürecini olumsuz hale getirmeyin. Hayalleriniz için çktnz bu yolda, tedbirli olmak ve kaygnz yenmek size çok ey katacaktr. Önemli olan önleminizi alp sadece snava odaklanmanzdr. Koronavirüsün damlack yoluyla ve hastalarn solunum salglarnn temas ettii yüzeylere dokunulmasndan sonra ellerin göz, az, burna temas ile bulatn hepimiz örendik. Bu nedenle öncelikli olarak snava gireceimiz okula giderken mutlaka maskenizi uygun ekilde takn. Toplu tama arac kullanyorsanz araç içindeki yüzeylere temastan kaçnn. Mümkünse yannzda çift maske bulundurup, hijyen gerei snav salonuna girmeden, okula gelirken kullandnz maskenizi atk kutusuna atp, yenisini takn. Okul bahçesinden snav salonuna girene kadar sosyal mesafe kuralna uyun dedi.

Ör. Gör. Gül Uçar, snav esnasnda alnacak tedbirlerle ilgili ise unlar söyledi:

Snav esnasnda masa ve sandalye ile temasnz artaca için elinizi yüzünüze ve gözünüze sürmemeniz gerekiyor. Unutup sürdüünüzde endieye kaplmadan snavnza devam edin. Öksürme ve haprma durumunda peçeteyle aznz kapatmanz özellikle öneriyorum.

SINAV çIKII KMSEYLE TEMAS KURMAYIN

Snav salonundan çknca, kullanlan kalem ve silginin her ihtimale kar atk kutusuna atlmas gerektiini söyleyen Ör. Gör. Gül Uçar, Mutlaka ellerinizi ykayp ve sosyal mesafe kuralna uyarak okuldan ayrlmanz gerekmektedir. Darda bekleyen aile üyeleriniz var ise snavdan çktktan sonra temas kurmaktan kaçnalm. Snava giderken giydiiniz kyafetleri tedbir açsndan eve girdiinizde çkarmanz tavsiye ederim diyerek sözlerini tamamlad.

Ana Sayfaya Git