Kur'an Aşkıyla Okumayı Öğrendi

Diyarbakır’ın Bismil ilçesi Yukarıharım köyünde ikamet eden ve sadece Kürtçe konuşabilen Ganime Sun, Kuran-ı Kerim’in Türkçe mealini okuyabilmek için gittiği kursta 3 ayda hem okuma yazma öğrendi hem de Türkçe konuşmaya başladı.

Haberler 31.05.2018 - 09:16 Son Güncelleme : 31.05.2018 - 09:17

Bismilin Yukarharm köyünde yaayan ve sadece Kürtçe bilen 70 yandaki Ganime Sun, Kuran- Kerimin mealini okuyabilmek için Türkçe örenmeye karar verdi. Kocasnn da desteini alan Sun, Yukarharm Köyü lkokulunda Okuma yazma seferberlii kapsamnda açlan kursa katld. Sadece Kürtçe bildii için zaman zaman skntlar da yaayan Sun, 3 ay gibi ksa bir sürede okuma yazmann yan sra derdini anlatacak düzeyde Türkçe de örendi.

Türkçe konuamyordu

Kurs öretmeni Mehmet afi Atalay, Ganime Sunun kursa geldii zaman Türkçe de konuamadn belirterek, Ganime teyzede öyle bir hafza var ki, geldii zaman harfleri hiç tanmyordu. Üç ay içerisinde okumaya yazmaya geçti. Yava yava Türkçe konumay da örendi. çok memnunum ve gurur duyuyorum onunla. Okuma yazmann ya yoktur. Ganime teyze buna bir örnek. Her zaman okuma yazma örenilebilir. En büyük örnek burada. 31 tane kursiyerimiz vard. çou da okuma yazmaya geçti ama bu kursun en sevindirici yan Ganime teyzenin bu yata çok erken okumaya geçmesi dedi.

Kocam da destek verdi

20 torunu bulunan Ganime Sun, kursa gitmeye karar verdii zaman kocasnn da kendisine destek verdiini ifade ederek, unlar kaydetti: Okuma yazma bilmediim için Kuran- Kerimin Türkçe mealini bilmiyordum. O yüzden kursa geldim. imdi okuyabiliyorum. Bazen torunlarmla da çalyorum.

Ana Sayfaya Git