Kur'an bülbülleri yarıştı

Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasının bölge finali Mardin’de yapıldı.

Haberler 20.06.2019 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2019 Camiler ve Din Görevlileri Haftas etkinlikleri kapsamnda, Din Görevlileri Aras Kuran Kerimi Güzel Okuma Yarmas bölge finali Mardinde yapld.

Merkez Artuklu lçesi akir Nuholu Camiinde yaplan bölge finaline Diyarbakr, Batman, Elaz, anlurfa, Malatya, Adyaman, Gaziantep ve Mardin illerinin birincileri katld.

6 kiilik jüri üyesi oluturuldu

Yarmada jüri üyesi olarak Mushaflar nceleme ve Kraat Kurulu Üyesi Ali Özgelen, Mardin Müftüsü smail çiçek, Artuklu Müftüsü Mustafa Ali Ik, Artuklu Üniversitesi slami limler Fakültesi Öretim Üyesi Omar Yakan, Artuklu Anadolu mam Hatip Lisesi Mesleki Dersler Öretmeni Halil Cihat çetinkaya ve Hafz Ali Fuat Erdem görev yapt.

Böyle bir güzellie ev sahiplii yapmaktan mutluyuz

Mardin l Müftüsü smail çiçek, Camiler ve Din Görevlileri Haftas nedeniyle Kuran- Kerimi Güzel Okuma Yarmasna ev sahiplii yaptklarn ifade ederek, Kendi illerinde Kuran- Kerim-i güzel okuyup birinci olmu kardelerimiz bugün buradalar. Böyle bir güzellie ev sahiplii yapmaktan mutluyuz. dedi.

çiçek, Kuran- Kerimi Güzel Okuma Yarmasnn bölge finali Mardin ilimizde yaplyor. Güzel Kuran sesleri ile daha da güzel okuyan hafz hocalarmz, kendi aralarnda yaryorlar. 8 ilimizden gelen arkadalarmz var. Peygamberimizin öyle bir hadisi var; Güzel seslerinizle güzel olan Kuran- daha güzel biçimde okuyun. Kulaklardan gönüllere indirmek için harcadmz tilavet ediyorlar. Aslnda buraya gelebilmek baarnn bir göstergesidir. Kendi ilçelerinde önce hocalarmz birinci oldular, oradan illerinde birinci oldular. imdi geldiler, bölgemizi temsilen buradan da bir birinciyi çkarp göndereceiz inallah. Ben buraya kadar gelen hocalarmza daha imdiden baarlar diliyorum. Rabbim Kuran- kulaklarndan gönüllerine indirilenlerden ve eylemlerine tayanlardan eylesin. Duygu ve duasyla hepsine teekkürler ediyorum. dedi.

Elazdan Cabir Karata bölge birincisi oldu

Birbirinden güzel okunan Kuran- Kerim tilavetleri sonucunda Elazdan Cabir Karata birinci, Malatyadan Mustafa Ba ikinci ve anlurfadan Hasan Beyazkurt üçüncü oldu.

Yarma sonucunda dereceye giren görevlilere ve tüm katlmclara çeitli hediyeler taktim edildi.

Ana Sayfaya Git