Kur'an Kurslarına yeni uygulamalar

"Medyada bahsedilen husus yeni yazılan bir madde değildir. 2012 yılından beri yürürlükte olan bir maddenin yeni yönergede de yer aldığı biçimidir. Bundan 'Diyanet İşleri Başkanlığı vakıflar ve dernekler tarafından açılan Kur'an kurslarını kapatacak, Kur'an eğitimini engelleyecek' gibi bir mana çıkarmak çok maksatlıdır, işi çarpıtmadır"

Haberler 24.12.2019 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakanl Eitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, Kuran kurslar ve yurtlara yönelik yönergeye ilikin, Medyada bahsedilen husus yeni yazlan bir madde deildir. 2012 ylndan beri yürürlükte olan bir maddenin yeni yönergede de yer ald biçimidir. dedi.

Antalyann Alanya ilçesinde gerçekleen 37. l Müftüleri stiare Toplantsna katlan Diyanet leri Bakanl Eitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, son günlerde Diyanetin Kuran kurslarn kapatacana yönelik çkan haberlerin gerçei yanstmadn söyledi.

Diyanet leri Bakanl Kuran Eitim ve Öretimine Yönelik Kurslar ile Örenci Yurt ve Pansiyonlar Yönergesinde yer alan Vakf ve dernekler de dahil olmak üzere Bakanlk dnda hiçbir gerçek ve tüzel kii tarafndan Kuran kursu açlamaz. maddesinin 2012 senesinde yaynlanan yönetmelikte de aynen yer aldn ifade eden Dinç, yeni yönergede bu maddeyle ilgili herhangi bir deiiklik yaplmadn bildirdi.

Diyanet leri Bakanlnn Kuran kurslarnn yönetimi, Kuran kurslarnda yaplan eitimle alakal yasann kendine verdii yetki çerçevesinde iç hizmete yönelik yönergede teknik deiiklikler yaptn hatrlatan Dinç, öyle konutu:

Bu genelgeyle tamamen Diyanet leri Bakanlmzn koordinesinde ve görev alan içerisinde yürütülen Kuran öretim ve eitimi, din eitimiyle alakal hususlar, burada yaplacak olan görevleri, açl kapan artlarn, bunlarla ilgili tamamen iç hizmete yönelik bir yönerge hizmeti güncellemesine gidilmitir. Medyada bahsedilen husus yeni yazlan bir madde deildir. 2012 ylndan beri yürürlükte olan bir maddenin yeni yönergede de yer ald biçimidir. Bundan Diyanet leri Bakanl vakflar ve dernekler tarafndan açlan Kuran kurslarn kapatacak, Kuran eitimini engelleyecek. gibi bir mana çkarmak çok maksatldr, ii çarptmadr. 2012 ylnda bu hizmet nasl yönetiliyorsa bundan sonra da ayn ekilde yürütülecektir.

- Sadece ilkeler belirtildi

l ve ilçe müftülükleri koordinesinde Kuran kursu öreticilerinin kontrolünde yaklak 1 milyon kiinin kurslarnda Kuran eitimi ve öretimi aldna deinen Dinç, unlar kaydetti:

Bakanlmz hem Anayasann 24. maddesi, hem kurulu amac hem de kendi görevlerimiz çerçevesinde, kendisine verilen 633 sayl kanunda belirtilen vazifelerini yerine getirmektedir. Yoksa Diyanet leri Bakanlmzn herhangi bir kursu kapatma gibi görevi de yoktur. Sadece ilkeler belirtilmitir. Haberlere konu olan maddenin yeni bir maddeymi gibi yeni bir engelleyici hükümmü gibi basna yanstlmas tamamen gerçek ddr. Bu maksatl ve ypratma amaçl bir konu olarak görülmütür. Bu anlamda deien bir eyin söz konusu deil. Toplumu birletirici yöntemle hizmeti sunmak özellikle Diyanet leri Bakanlmzn asli vazifesidir.

Ana Sayfaya Git