Kur'an kursu öğrencileri piknikte buluştu

Sur ilçesindeki yaz Kur'an kurslarında eğitim gören 600 öğrenci, "doğayla buluşma" etkinliği kapsamında bir araya geldikleri piknikte doğayla barışık yaşamanın önemi konusunda bilgilendirildi.

Haberler 10.08.2018 - 08:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Sur ilçesinde bulunan yaz Kuran kurslarnda eitim gören 600 örenci, piknikte bir araya geldi.

Dicle Üniversitesi piknik alannda, Sur lçe Müftülüüne bal yaz Kuran kurslarnda eitim gören 600 örenci, doayla buluma etkinlii kapsamnda piknik yapt.

çeitli oyunlarla gönüllerince elenen örenciler, doaya kar nasl davranmalar gerektii konusunda bilgilendirildi.

Görevlendirme yaplan Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, örencilerin tanmas için ulam hizmeti verdi, Sur Belediyesi de yemek ihtiyaçlarn karlad.

Sur lçe Müftüsü smail Fakirullah, AA muhabirine yapt açklamada, müftülükleri bünyesindeki Kuran kursu örencilerini piknikte bir araya getirdiklerini söyledi.

Kurslarnda eitim öretim gören 5 bini akn örencilerinin bulunduunu, bunlardan 600 örenciyi doayla buluma çerçevesinde piknie getirdiklerini belirten Fakirullah, kurs boyunca bütün örencilerini bu etkinlikten faydalandrmay planladklarn bildirdi.

Örencilerle internet, cep telefonu ile tabletlerden uzak, unutulmaya yüz tutmu oyunlar oynadklarn belirten Fakirullah, Hem toprakla, hem aaçlarla bir arada olduk. Amacmz örencilerimizin tabiatla iç içe olmasn salamak. Örencilerimiz mutlu oluyor, kendilerini rahat hissediyor, stres atyorlar. dedi.

Doann ne kadar kymetli olduunu anlatyoruz

Deerler eitimi ad altnda çevreyle uyumlu yaam, aaçlar ve hayvanlar sevmenin önemi hakknda çocuklarla sohbetler yaptklarn ifade eden Fakirullah, öyle konutu:

Bugün insanolu doayla sava içerisinde. Eer insanolu bu sava kazanrsa, kaybedecektir. Biz bu savan kazanlmamasn istiyoruz. Biz örencilerimize, poet, plastik kaplarn doaya atlmamasn öretiyoruz. Bunlarn yüzyllar boyunca toprak tarafndan eritilemediini, tabiatn ve doann ne kadar kymetli olduunu anlatyoruz. imdiden bu yavrularmza bunlar alyoruz. Fakirullah, etkinlie destek veren Büyükehir Belediyesi ve Sur Belediyesine teekkür etti.

Doayla iç içe olmay örendik

Kursiyerlerden 14 yandaki Aytun Saf da maddi skntdan dolay hiç piknie gidemediini belirterek, bu imkan kendilerine salayan Müftülüe teekkür etti.

Piknik sayesinde doayla iç içe olduklar ve huzur bulduklarn dile getiren Saf, öyle konutu:

Hocalarmzla oyunlar oynadk, fotoraf çektik, doay kirletmemeyi örendik. çöplerin toplanmas gereklilii, arkadalk kurmay, sevap kazanmay, doayla iç içe olmay örendik. Piknikten sonra arkadalarmzla çöplerimizi toplayacaz.

- Mutlu olduk

15 yandaki Zeynep Özen ise uzun süredir piknik yapma imkan bulamadklarn, etkinlikten dolay memnun olduunu belirterek, Maddi durumdan dolay Surdaki birçok kii piknie gidemiyor. Buraya gelmekten mutlu olduk. eklinde konutu.

Tabiatla ilgili de bilgilendirildiklerini ifade eden Özen, çevremizi korumalyz, aaçlara zarar vermemeliyiz. Aaçlara zarar vermemek için salncak bile kurmadk. ifadesini kulland.

Kursiyerlerden 11 yandaki Kübra Sayan, çeitli oyunlar oynadklarn anlatarak, çok heyecanlandm, çok güzel ve keyifliydi. Arkadalarmla güzel vakit geçirdim. dedi.

Ana Sayfaya Git