Kur'an öğrenip tatil yapılıyor

Diyarbakır'da Hazreti Ali Cami ve Gençlik Merkezinde açılan yaz Kur'an kursuna gelen bin 400 çocuk, aynı zamanda sosyal ve sportif etkinliklere katılıyor.

Haberler 08.08.2019 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Kayapnar ilçesinde açlan yaz Kuran kursuna katlan çocuklar, buradaki sportif ve kültürel faaliyetlerle de tatilin keyfini çkaryor.

Hazreti Ali Cami ve Gençlik Merkezinde açlan yaz Kuran kursuna katlan bin 400 örenciye, resimden satranca kadar birçok alanda eitim veriliyor.

Kültürel mekanlara ve müzelere götürülen çocuklar, ehrin tarihi hakknda da bilgilendiriliyor.

Kayapnar Müftülüü Gençlik Koordinatörü Yusuf Yolda, AA muhabirine yapt açklamada, temel dini bilgiler ve Kuran eitimi verilen merkezin, çocuklarn farkl alanlarda eitim almasna da katk sunduunu söyledi.

Kurslarda Kayapnar Halk Eitim Merkezi Müdürlüünden eitmenlerin görev aldn belirten Yolda, unlar kaydetti:

Judo kursuna katlan 12 örencimiz, 15 Temmuz ehitlerini Anma etkinlii kapsamnda düzenlenen turnuvada madalya kazand. Örencileri ayrca serinlemeleri için havuza götürüyoruz, onlara müzeleri gezdiriyoruz. Hal saha maçlar düzenleyerek bedensel ve sosyal geliimlerine katkda bulunuyoruz.

Ailelerin uygulamadan memnuniyet duyduunu anlatan Yolda, Milli ve manevi deerlerini gelitirmek için çocuklara deerler eitimi veriyoruz. Hem kendilerine hem ailelerine hem de ülkelerine ve dünyaya faydal bireyler olarak yetimeleri için elimizden geleni yapyoruz. Bu nedenle ailelerin çok fazla teveccühü var. ifadelerini kulland.

- çok güzel bir ortam var

Örencilerden 10 yandaki Ali Hüseyin Akdal, merkezde Kuran dersi aldktan sonra etkinliklere katldn belirterek, Katldm judo turnuvasnda bronz madalya kazandm, çok mutlu oldum. dedi.

Musa Alp Kaya da Kuran dersinden sonra katldklar etkinliklerde çok güzel vakit geçirdiklerini vurgulayarak, Kuran dersimizin ardndan namazmz klp, judo antrenmanlarna gidiyoruz. Daha sonra birkaç saat tenis oynuyoruz. Burada çok güzel bir ortam var. diye konutu.

Muhammed Uur Yolda, dini eitimin ardndan merkezde satranç ve tenis oynayarak çok güzel zaman geçirdiini söyledi.

Muhammed Furkan Meriç (9) ise Resim ve bilgisayar kurslarnda yeni eyler öreniyoruz. Burada çok eleniyoruz. dedi.

Azra Nur Genç (12), sosyal etkinlikler sayesinde tatilde doyasya elenip spor yaptna iaret ederek, Buras Kuran daha iyi örenmemi salad. Ayrca resim, judo ve satranç kursuna katlyorum. Kardeimle gelip çok güzel vakit geçiyoruz. ifadelerini kulland.

Halil Güzel de Kuran dersi aldktan sonra havuzda yüzerek serinleme imkan bulduklarn kaydederek, Bu imkan olmasyd scakta evimizde oturmu olacaktk. Bu imkan salayanlara teekkür ediyorum. eklinde konutu.

- Evimize 10 kilometre uzakta olmasna ramen geliyoruz

Velilerden Fatime Akl ise merkezdeki ortamdan çok memnun olduklarn belirtti.

Kz ve olunun dini eitim almasnn yan sra burada çeitli kurslara katldn anlatan Akl, Yaz tatilini dolu dolu geçiriyorlar. Merkez evimize 10 kilometre uzakta olmasna ramen geliyoruz. Böyle bir ortam saladklar için yetkililere çok teekkür ediyorum. dedi.

Veli Bahattin Akçakaya da merkezin sunduu eitim ve hizmetlerden duyduu memnuniyeti dile getirdi.

Ana Sayfaya Git