Kur'an öğreniyorum

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Haydi Türkiye Evden Kur'an Öğrenmeye" sloganıyla uzaktan eğitimle Kur'an-ı Kerim Öğretim Programı düzenlediklerini bildirdi.

Haberler 25.12.2020 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakanlndan yaplan açklamaya göre, Erba, uzaktan eitimle gerçekletirilecek programa ilikin sosyal medya hesaplarndan video mesaj yaymlad.

Mesajnda, Kuran- Kerimin, Allahn insanla sonsuz merhamet ve efkatinin ifadesi, Allahn ezeli kelam olduuna vurgu yapan Erba, Bu sebeple bir Müslüman için en temel hedeflerden ve mutluluklardan birisi, onu okumak, anlamak ve yaanan bir hayata dönütürmektir. ifadesini kulland.

Erba, Kuran- Kerimi örenmenin önemine iaret ederek, Hazreti Muhammedin Sizin en hayrlnz Kuran örenen ve öretendir. hadisini anmsatt.

Milletin de geçmiten bugüne Kuran- Kerime büyük bir hürmet ve muhabbet beslediine, onu örenmek, okumak ve okutmak için nice zorluklara ve skntlara göüs gerdiine dikkati çeken Erba, u deerlendirmede bulundu:

Geçmite yaanan skntlar göz önüne alndnda görülecektir ki bugünkü durum, Rabbimizin bizlere bir lütfu ve ikramdr. Bu nimet karsnda bizlere düen görev ise sözlerin en güzeli, hakikatin ve hidayetin kayna, ifa ve rahmet kaps olan aziz kitabmz gönüllerimize naketmektir. Kurann kraatindeki muhteem ahenkle dillerimizi, kulaklarmz ve hanelerimizi tezyin etmektir. Onun esiz ilkelerini yaantmzla temsil etmektir. Bu konuda Peygamber Efendimiz, Evlerinizi namaz ve Kuran tilavetiyle aydnlatn buyurarak bizlere hem büyük bir ufuk çizmekte hem de önemli bir sorumluluk yüklemektedir

KURAN-I KERM ÖRENMEYE MKAN SUNUYORUZ

Diyanet leri Bakan Erba, Kuran- Kerimin örenilmesi, usulüne uygun okunmas ve hfzedilmesi için din görevlilerinin büyük bir özveriyle hizmet ettiinin altn çizerek, her yl 5 milyona yakn vatandan hafzlk kurslar, ihtiyaç odakl kurslar, 4-6 ya grubu kurslar ve yaz Kuran kurslarnda eitim gördüünü aktard.

Kovid-19 salgnnn, hayatn her alannda olduu gibi Kuran kurslarndaki yüz yüze eitimleri de olumsuz etkilediine deinen Erba, unlar kaydetti:

Bu sebeple Kuran kurslarmzda eitimlerin kesintiye uramamas amacyla Bakanlmz uzaktan eitim faaliyetlerine arlk vermektedir. 2020-2021 eitim-öretim ylnda Kuran kurslarna kaytl olan ihtiyaç odakl, hafzlk ve 4-6 ya grubu örencilerimiz, uzaktan eitim yoluyla eitimlerine devam etmektedir. Bunun yan sra kamuda esnek çalmaya geçilmesi, hafta sonu ve hafta içi belirli saatlerde sokaa çkma kstlamalarnn olmas sebebiyle vatandalarmzn evlerinde kalmalar gereken süreleri daha verimli ve faydal hale dönütürmek adna bir program balatyoruz. Böylelikle henüz Kuran- Kerim okumay bilmeyen kardelerimiz için örenme imkan sunuyoruz.

BAVURULAR DYANET LER BAKANLIININ NTERNET STES ÜZERNDEN ALINACAK

Erba, Eitim Hizmetleri Genel Müdürlüü tarafndan, Kuran- Kerim örenme imkan bulamam vatandalar için esnek zamanl programlar oluturulduunu anmsatarak, Hiç bilmeyenlerin bile iki aylk bir sürede Kuran Kerimi örenebilmeleri amacyla Haydi Türkiye Evden Kuran Örenmeye sloganyla Kuran- Kerim Öretim Program hazrlanmtr. Haftada 3 gün ve günde 2 saat dersin yer alaca programa, bavurular www.diyanet.gov.tr adresi üzerinden yaplabilecektir. bilgisini paylat.

GÖRME ENGELL VATANDALAR çN ÜCRETSZ BRALLE KURAN-I KERM ELF-BASI GÖNDERLECEK

Programa yurt içi ve dndan bavuru yaplabileceini vurgulayan Erba, unlar kaydetti:

Ayrca Braille alfabesiyle, okumay bilen görme engelli vatandalarmz ve iitme engelli vatandalarmz da bavuru yapabilecektir. Programda kullanlacak materyallerin PDF formatl dokümanlarna Eitim Hizmetleri Genel Müdürlüümüzün sayfasnda yer alan materyaller bölümünden ulalabilecektir. Görme engelli vatandalarmz, durumlarn gösteren bir raporla bavurmalar halinde ise Braille Kuran- Kerim Elif-Bas ücretsiz olarak adreslerine gönderilecektir. Salgn sebebiyle içinden geçtiimiz zor zamanlarda tüm vatandalarmz yüce kitabmz Kuran Kerime daha çok zaman ayrmaya, kitabmz örenmek, okuyuumuzu gelitirmek ve onun huzur veren tilaveti ve mesajlaryla bulumak için bu programa katlmaya davet ediyorum. Evlerimiz Kurann bereketiyle bereketlensin, gönüllerimiz onunla ifa bulsun diye Haydi Türkiye Evden Kuran Örenmeye diyor; hepinizi muhabbetlerimle selamlyorum.

Ana Sayfaya Git