Kurs açma koşulları!

Milli Eğitim Bakanlığınca, belediyeler ile yapılacak protokol çerçevesinde ücretsiz destekleme ve yetiştirme kursu açılabilmesine ilişkin detaylar belirlendi.

Haberler 08.12.2016 - 08:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca (MEB), belediyeler ile yaplacak protokol çerçevesinde, ücretsiz destekleme ve yetitirme kursu açlabilmesine ilikin detaylar belirlendi, örenciler sadece okullarndaki ders saatleri dnda bu kurslara katlabilecek.

Resmi Gazetede yaymlanan 678 sayl Kanun Hükmünde Kararnamede (KHK) Özel Öretim Kurumlar Kanununda yaplan deiiklik ile belediyelerin il milli eitim müdürlükleri ile yaplan ve bakanlkça onaylanan ortak i birlii protokolleri çerçevesinde, ücretsiz kurslar açabilecei hükmü getirilmiti.

Bu kapsamda belediyeler, ilköretim ve ortaöretim örencilerinin örgün eitim programlarna destek olmak amacyla ücretsiz kurslar açabilecek.

Milli Eitim Bakanl, kurslarn açlabilmesi için belediyeler ile il milli eitim müdürlükleri arasnda imzalanacak i birlii protokolünün örneini hazrlad.

Protokol hükümlerine göre, belediyeler tarafndan açlacak bu kurslar, ders yl içerisinde hafta içi ve cumartesi günleri 07.00-19.00 saatlerinde faaliyet gösterebilecek ve bir derslikte en fazla 24 örenci örenim görebilecek.

Örencilerin sadece okullarndaki ders saatleri dnda bu kurslara katlabilmesini öngören protokol gerei, belediyeler sunduklar hizmet karl örencilerden ücret talep edemeyecek.

Kurs açlacak binaya ilikin nitelikleri de belirleyen Bakanlk, meyhane, kahvehane, kraathane, bar, elektronik oyun merkezleri gibi umuma açk yerler ile alkollü içki satlan yerlerin kurs ile ayn binada olamayacan kararlatrd.

-çevre, salk ve yangna kar tedbir

Bakanln protokol hükümleri arasnda, kursun faaliyet gösterecei binann salam ve dayankl, çevresinin salk yönünden uygun olmas, yangna kar mevzuatn gerektirdii önlemlerin alnmas tedbirleri de yer alyor. Ayrca belediyenin kurs açlnda ilköretim örencileri ile ortaöretim örencilerinin ayn anda ayn katta eitim almayacak ekilde düzenleme yapmas gerekiyor.

l milli eitim müdürlükleri tarafndan onayl öretim planlarnn uygulanaca bu kurslarda, ayrca Bakanln arad artlar salayan öretmen ve uzman öreticiler görev yapacak.

Belediye kursun i ve ilemlerinden sorumlu olmak üzere yükseköretim mezunu bir kurs sorumlusu görevlendirecek.

Yine kurslarda görevlendirilecek eitim personelinde devlet memuru olmak için aranan, belli suçlardan mahkum edilmemi olmann yan sra terör örgütlerine veya milli güvenlie kar faaliyette bulunan yap, oluum veya gruplara üyelik, mensubiyet veya irtibat olmamak da aranan artlar arasnda yer ald.

Belediye, protokolden kaynaklanan hak ve yükümlülüklerini bir bakasna devredemeyecek.

Bakanlk yetkilileri, bu imkan ile belde sakinlerinin mahalli müterek ihtiyaçlarn karlamak amacyla kurulan belediyelerin, özellikle maddi durumu yetersiz örencilerin eitime eriimine katk salayacan belirtti.

Ana Sayfaya Git