Kurslarda öğreniyor

Dezavantajlı çocuklar güvenle yüzme öğreniyor

Haberler 15.07.2018 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gençlik ve Spor Bakanlnn Türkiyenin 81 ilinde balat, Hayallerime Dalyorum Yüzmeyi Öreniyorum Projesi kapsamnda Diyarbakrda düzenlenen kurslara katlan dezavantajl çocuklar hem güvenle yüzme öreniyor hem de eleniyor

Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürü Mehmet Demir:

u anda merkez ve 17 ilçede devletimizin bu çocuklar topluma kazandrmak anlamnda yürüttüü bu projeyi çok anlaml buluyorum

Gençlik ve Spor Bakanlnca Türkiyenin 81 ilinde balatlan Hayallerime Dalyorum Yüzmeyi Öreniyorum Projesi kapsamnda Diyarbakrda düzenlenen kursta dezavantajl çocuklar güvenle yüzme öreniyor.

Proje dorultusunda çileri Bakanlnca görevlendirme yaplan Yeniehir Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürlüünce Mardin yolundaki yar kapal spor tesislerinde açlan kursa dezavantajl çocuklar büyük ilgi gösterdi.

Tüm masraflar ve ulamlar belediye tarafndan karlan örenciler, görevlendirilen antrenörler eliinde hem yüzme öreniyor hem de yaz tatilini elenerek geçiriyor.

Diyarbakr Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürü Mehmet Demir, düzenlenen kurstan u ana kadar 2 bin 71 örencinin faydalandn söyledi.

Surdaki terör olaylar nedeniyle kentin farkl semtlerine yerleen ve oralarda eitim öretime devam eden ilk ve ortaokul örencilerine yaz spor kurslarnda yüzme eitimi verdiklerini dile getiren Demir, amaçlarnn terörden uzak bir gençlik yetitirmek olduunu vurgulad.

Demir, u anda merkez ve 17 ilçede devletimizin bu çocuklar topluma kazandrmak anlamnda yürüttüü bu projeyi çok anlaml buluyorum. diye konutu.

Daha önce böyle bir havuza girmedim

Gençlik Hizmetleri ve Spor l Müdürlüünde antrenör ahin ahin, dezavantajl ve terör maduru örencilere yüzme eitimi verdiklerini söyledi.

Yeniehir Belediyesinin salad malzeme desteiyle bu eitimi gerçekletirdiklerini dile getiren ahin, hedeflerinin bin 453 örenciyi de havuzla tantrmak olduunu aktard.

Dezavantajl örencilerin farkl alanlara yönelmektense havuza ve spora yönlendirerek, onlarn topluma daha faydal bireyler olmalar için bu projeyi yürütüyoruz. diyen ahin, dezavantajl örencilerin özel antrenörler eliinde eitim aldn dile getirdi.

ahin, Ömründe hiç havuz görmemi, terörden etkilenmi çocuklarla çalyoruz. Aileler kurstan çok memnun. Öyle aileler var ki Keke yetikinlere de olsa biz de çocuklarmzla yüzsek. diyorlar. Hiç usanmadan her gün çocuklarn buraya getiren aileler var. dedi.

çocuklardan Emir Süleyman Nazl (15), bu imkan sunan yetkilere teekkür ederek Devletimize çok teekkür ederim. Bize ücretsiz malzemeler verdiler. Ücretsiz bir ekilde bu havuzdan yararlanyoruz. Daha önce böyle bir havuza girmedim. Devletimizden Allah raz olsun. ifadelerini kulland.

Ahmet Birgül (11) havuzda yüzdükleri için çok mutlu olduunu dile getirerek daha önce böyle bir havuza gitmediini söyledi.

Hakan Yldz (12) devletin kendilerine bu ans vermesinden dolay çok mutlu olduunu kaydederek Sokakta bo gezmektense gelip yüzmeyi tercih ederim. diye konutu.

Ana Sayfaya Git