Kursta pandemi tedbirli eğitim

Bağlar Belediyesince açılan kursta pandemi tedbirlerine uygun eğitim

Haberler 03.11.2020 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ak Partili Diyarbakrn Balar lçe Belediyesi, geçen yl balatt ve 36 örencinin Türkiyenin iyi üniversitelerine yerlemesiyle önemli baar salad TYT-AYT kurslar, bu yl pandemi koullarnn getirdii zorunlu tedbirlerle balad.

Bakm ve onarmdan geçirilerek yenilenen eitim merkezinde 180 örenci, sosyal mesafe kuralnn uyguland seyreltilmi snflarda ders görüyor. Maddi imkan olmayan 180 örenci, belediyenin korona virüs önlemlerine uygun olarak tasarlad steril koullarda üniversite hayaline kavumak için ders ba yapt.

PANDEM TEDBRLER

Pandemi nedeniyle geçen yla göre örenci says ve kapasitesi zorunlu yüzde 20 orannda düerken, Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Test (AYT) snavlarna hazrlanan örenciler sosyal mesafe ve hijyen kurallar esas alnarak seyreltilmi ekilde konumlandrlarak snf düzeni oluturuldu. Ücretsiz olarak verilen kurslara katlan örencilere Bakan Hüseyin Beyolunun talimatyla kitap, krtasiye ve benzeri destekler ücretsiz olarak saland. Haftann 5 günü hizmet veren eitim merkezinde birçok alanda uzman eitimciler, örencilere üniversite snavlarna hazrlk müfredatna uygun olarak ders veriyor.

Örenciler ve veliler, Bakan Hüseyin Beyoluna yaplan çalma için teekkür etti.

Ana Sayfaya Git