Kuşların cıvıldadığı okul

Diyarbakır'da Koşuyolu Ortaokulu koridorlarına, kuş seslerinin insanın davranışı üzerindeki olumlu etkisini sağlamak ve öğrencilere okulu sevdirmek amacıyla çeşitli kuşların bulunduğu kafesler ile akvaryumlar konuldu.

Haberler 30.04.2017 - 08:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Balar ilçesindeki Kouyolu Ortaokulu Müdürü Ramazan Özdemir, ku sesinin insan üzerinde olumlu etkisi olduunu, uygulama örencilerin teneffüs saatlerinde kularla ilgilenmeye baladklarn aktard. Özdemir, çalma ile örencilerin okula daha mutlu geldiini dile getirdi.

Okulda gerçekletirdikleri deiikliin örencilerin davranlarnda olumlu etki yarattn, bunun da derslerdeki baar orann arttrdn söyleyen Özdemir, unlar söyledi:

Bu baary hem öretmenlerimize hem de yapm olduumuz bu çalmaya balyorum. Ku sesleri örencileri dinlendirir, mutlu eder ve onlar sakinletirir. Özellikle okulumuzun koridorlarn kanaryalar, papaan, muhabbet kular, akvaryumda küçük balklar ve kaplumbaalar ile doldurduk.

- Bahçe yoksa koridorlar var

Türkçe öretmeni Bahar Deriner de okulun fiziki koullar nedeniyle örencilere bir bahçe ortam yaratamadklarn, bu nedenle bahçeyi okul içerisine tamaya karar verdiklerini anlatt. Koridorlardaki görseller ve ku seslerinin örencilerin davranlar üzerindeki etkiyi görebildiklerini bildirdi.

Deriner, Ku sesleri ile örencilerimizi derslere motive etmeye çaltk. Derslerde örenciler sessiz olduu zaman koridorlardan ku sesleri daha net geliyor. Ayrca, kular çocuklara ciddi anlamda hayvan sevgisi alad. diye konutu.

Teneffüste örencilerin kularla ilgilendiini, onlar beslediini ifade eden Deriner, okulda devamszlk sorununun azaldn, kular görmek için örencilerin daha düzenli okula gelmeye baladn vurgulad.

6. snf örencisi Süleyman Bulut, derste ku sesini duymann çok güzel olduunu, koridorlardaki hayvanlarn örencilere pozitif enerji verdiini kaydetti.

Örencilerden Hasret Figen de Ders çalrken ya da dinlerken ku sesini duyduumda mutlu oluyorum. Kular görmediim zaman üzülüyorum. Bize bu ayrcal tanyan okul yöneticilerine teekkür ediyorum. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git