"Kusursuz kulak" Piyanist olacak

Muş'ta absolut kulağa (kusursuz kulak) sahip görme engelli 7 yaşındaki Bager Çalışcı, kendisi gibi görme engelli müzik öğretmeni Caner Keser'den aldığı eğitimle ünlü bir piyanist olmayı hedefliyor.

Haberler 15.04.2018 - 23:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muta absolut kulaa (kusursuz kulak) sahip görme engelli 7 yandaki Bager çalc, görme engelli müzik öretmeni Caner Keser ile çalarak gelecekte ünlü bir piyanist olmak istiyor.

Müzik öretmeni Keser, ailesinin, 5 ay önce kurduu sanat merkezine getirdii kendisi gibi doutan görme engelli ve absolut kulaa (müzikte, herkesin duyabildii ses aralndaki sesleri duyduu gibi, bunlar notaya alabilen veya nota olarak karln duyabilen kulak türü) sahip çalc ile tant.

Keser, Bagerin müzik yeteneini fark ettiini, bunun üzerine bir ay çalarak bir video hazrladklarn dile getirdi. Videoyu üniversitedeki hocalarna gönderdiini belirten Keser, üniversite hocalarnn kendisine Bagerin üstün bir müzik yeteneine sahip olduunu söylediklerini aktard.

Böylesi bir müzik yeteneinin çok az insanda görüldüünü vurgulayan Keser, Piyano banda onun çok özel bir çocuk olduunu fark ettim. Alglama, kavrama ve zihinsel hakimiyeti oldukça fazla. Bager, doadaki bütün sesleri çplaklyla duyuyor, daha sonra duyduu tüm sesleri notaya dönütürebiliyor. Müzik dünyasnda buna kusursuz kulak deniliyor. diye konutu.

- Dünya çapnda müzisyen olabilir

Keser, Bagerin müzik eitiminde bir süre sonra yetersiz kalacaklarna, çünkü onun çok ileri düzeye geleceine dikkati çekerek, öyle konutu:

Eitimini doru zamanda doru insanlarla yapabilirse Türkiyede ve dünya çapnda baarl müzisyen olabilir. Bagerin müzikle ilgili materyallere ihtiyac var. Bunlardan en önemlisi kulan gelitirecek ve yeteneini ortaya çkaracak bir piyano. Ayrca görme engelliler alfabesini örenmesi gerekiyor.

Baba Mehmet çalc ise olunun görme engelli olduunu doumundan iki ay sonra fark ettiklerini anlatt.

Bagerin özel bir çocuk olduunu belirten çalc, Olumun müzie olan ilgisi, sevgisi ve müzikle rahatlamasn gördük fakat absolut olduunu sanat merkezinde örendik. Olumun müzie younlamasn istiyorum. Bager de piyanist olmak istiyor. dedi.

Bager çalc da piyano çalmay çok sevdiini ve büyüyünce piyanist olmak istediini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git