Kütüphanelerdeki etkinlikler kılavuzda toplanacak

Kültür ve Turizm Bakanlığınca kütüphanelerde düzenlenecek etkinliklerin yer aldığı kılavuz hazırlanacak.

Haberler 30.10.2019 - 01:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kültür ve Turizm Bakanlnca kütüphanelerde düzenlenecek etkinlikler için rehber niteliinde klavuz oluturulacak.

Bakanlktan yaplan açklamaya göre, Kültür ve Turizm Bakanl ile Dou Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalknma daresi Bakanlnn i birliiyle çaltay düzenlenecek. çaltayda, kütüphaneciler, üniversiteler, yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri, kamu kurum/kurulular ve konunun uzmanlar bir araya gelecek.

Kütüphanede ne yaplmaz ki sloganyla yarn ve 31 Ekimde Muta gerçekletirilecek toplantda, Türkiye genelindeki kütüphanelerde yaplan etkinliklere ilikin iyi uygulama örneklerinin paylalaca panel düzenlenecek.

KÜTÜPHANE KRTER

Kütüphane Etkinlik Klavuzu çaltay kapsamnda ayrca çocuklara ve yetikinlere yönelik Mu l Halk Kütüphanesinde atölye çalmalar da yaplacak.

Kütüphanelerde düzenlenecek etkinliklerde izlenecek yol ve yöntemlere ilikin elektronik ve basl olarak hazrlanacak klavuz, tüm halk kütüphanelerine iletilecek.

Açklamaya göre, kütüphanelerde düzenlenen etkinlikler, kütüphane kullanc ve üye says ile ödünç alnan kitap ve kitap d materyal saylarn artryor. Ayrca çocuklarn fiziksel, bilisel ve kavramsal gelimelerine katk salyor.

Ana Sayfaya Git