Kuveytli dernek Şanlıurfa'da 3 okul inşa edecek

Kuveyt merkezli Necat Yardım Derneği, Şanlıurfa'da 12 derslikli lise, sekizer derslikli birer ilkokul ve ortaokul ile 1 halı saha yapacak.

Haberler 10.09.2020 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfa Valiliinden yaplan açklamaya göre, dünyann farkl ülkelerinden yardm projeleri yürüten dernek ile Valilik arasnda okullarn yapm için protokol imzaland.

Vali Erin, imza töreninde yapt konumada, Necat Yardm Derneiyle yaklak 3 yldr birlikte çaltklarn ve anlurfada çok güzel ilere imza attklarn belirtti.

3 OKUL NA EDECEK

Kuveytli hayrseverlere teekkür eden Erin, öyle konutu:

Suriyedeki insanlk d ortamdan canlarn kurtarmak için Türkiyeye snan insanlara yardmc olan Kuveytli hayrseverlerin destei tüm slam ülkelerine örnek olacak nitelikte. En fazla Suriyeli nüfus Akçakale ilçemizde misafir ediliyor. Yaplan protokolle buraya ina edilecek üç okul ile bir hal sahann hem orada yaayan Suriyeli çocuklarn hem de Türk çocuklarn istifadesine sunulacak. Bu hayrn yaplmasnda arac olanlara, hayrn gerçeklemesi için bata bulunan tüm kardelerimize teekkür ediyorum.

Necat Yardm Dernei Bakan brahim El Bedir ise amaçlarnn hayrda yaran bir toplum ina etmek olduunu ve bu hayr yarnda devletlerinin ve Kuveytli hayrseverlerin önde gelmek istediini ifade etti.

Protokol gerei, anlurfa l Milli Eitim Müdürlüü tarafndan tahsis edilen arsalar üzerine, sekizer derslikli birer ilkokul ve ortaokul ile 12 derslikli bir lise binas ile 1 hal saha dernek tarafndan yaplacak.

Kullanma hakk Milli Eitim Bakanlna ait olacak okul binalar ile spor tesisine, baç dernek kendi belirledii ismi verecek.

Ana Sayfaya Git