KYK beslenme yardımını artırdı

Kurum bünyesindeki yurtlarda aylık 330 lira olarak uygulanan beslenme yardımı 375 liraya yükseltildi.

Haberler 19.09.2018 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yüksek Örenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), bünyesindeki yurtlarda kalan örencilere verdii beslenme yardmn artrd.

Kurumdan yaplan açklamaya göre, bu yl yurt ücretine zam yapmayan KYK, yurtlarnda barnan örencilere verdii beslenme yardmn da yükseltti.

Geçen yl sabah kahvaltsnda 3,5, akam yemeinde 7,5 lira olmak üzere günlük 11 lira, aylk ise 330 lira olarak uygulanan beslenme yardm bu yl günlük 12,5, aylk 375 liraya çkarld.

Dünden itibaren uygulanmaya balanan yeni beslenme yardm sabah kahvalts için 4, akam yemei için ise 8,5 lira olarak belirlendi.

Kahvalt yardm yurt yemekhanelerinde hafta içi 06.30-13.00, hafta sonlar ise 06.30-14.00; akam yemei yardm ise 16.00-23.00 saatleri arasnda geçerli olacak.

- Ücretsiz barnan örencilere 22,5 lira beslenme yardm

Yurtlarda yurt ücreti ve güvence bedeli alnmadan barndrlan ehit ve gazi çocuklarna, anne ve babas vefat etmi ile devletin korumas altndaki örencilerin beslenme ücretleri de 21 liradan 22,5 liraya yükseltildi.

Beslenme yardm KKTCde yer alan yurtlarda da sabah kahvalts için 4,5, akam yemei için ise 9 lira olmak üzere günlük toplam 13,5 lira uygulanacak.

- Yemekler piyasa fiyatlarnn yüzde 35 altnda

KYK yurtlarnda barnan örencilerin salkl, dengeli ve ucuz beslenebilmeleri için örencilere lokanta-kantin, kafeterya gibi imkanlar da sunuluyor. KYKl gençlere her gün açk büfe sabah kahvalts imkan salanrken, akam için ise 20 çeide yakn yemek servis ediliyor.

Örencilerin maddi imkanlar gözetilerek belirlenen yemek fiyatlar, piyasa ortalamasnn en az yüzde 35 altnda bulunuyor.

- Yemekler sk kontrolde

Mutfak, depo, kullanlan araç gereçler ile malzemelerin kalitesi ve hijyen artlarna uygunluu diyetisyenler, gda mühendisleri ve yurt yöneticileri tarafndan devaml kontrol ediliyor.

KYKdaki lokanta-kantin iletmelerinde gda mühendisi veya diyetisyen çaltrma zorunluluu da bulunuyor. Lokanta ve yemekhanelerin tedarik, depolama ve üretim aamalarnn tamam, iinde uzman meslek elemanlar tarafndan kontrol ediliyor.

Dier taraftan yurt idaresince her gün yemeklerden numune alnarak sterilize bir ekilde 72 saat boyunca saklanyor. htiyaç duyulmas halinde numuneler, Gda Tarm ve Hayvanclk Bakanlnn ilgili birimleri tarafndan tahlil ediliyor.

Ana Sayfaya Git