KYK burs ve kredi sonuçları açıklandı

Kurum tarafından, lisans öğrencileri için aylık 425, yüksek lisans öğrencileri için 850, doktora öğrencilerine bin 275 lira ödenecek

Haberler 17.11.2017 - 10:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yüksek Örenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) 2017-2018 eitim öretim yl burs ve kredi bavuru sonuçlar duyuruldu.

KYKdan yaplan yazl açklamaya göre, yüksekörenim gören örencileri maddi yönden desteklemek amacyla ödenen burs ve kredi bavurularna ilikin sonuçlar belli oldu. Burs-kredi sonuçlarna https://sonuc.kyk.gov.tr/ adresinden ulaabilecek.

Kurum, geçen yl olduu gibi bu yl da örencilere ekim ay dahil olmak üzere ödeme yapacak.

KYKnn ödeme yapabilmesi için burs ve kredi hakk kazanan örencilerin en geç 21 Kasm Sal saat 23.59a kadar e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini okuyup onaylamalar gerekiyor.

Burs ve kredinin hangi durumlarda kesilecei, kredi geri ödemesinin ne zaman ve ne ekilde yaplaca gibi örencinin sorumluluunda olan bilgilerin yer ald burs ve kredi taahhütnamesinin dikkatli ekilde okunmas uyarsnda bulunuldu.

Burs veya kredi tahsis edilen 15-18 ya aras örencilerin anne ve babalarnn e-Devlet ifreleriyle burs ve kredi taahhütnamesi için veli onayn tamamlamalarnn ardndan örenciler kendi e-Devlet ifreleriyle taahhütname onayn gerçekletirebilecek.

15 yandan küçük ya da anne ve babas olmayan örenciler ise kanuni vasileri ile birlikte kendilerine en yakn KYK l Müdürlüüne belgeleri ile giderek taahhütnamelerini onaylayabiliyor.

- lk ödeme kasm aynda iki aylk olarak yaplacak

Taahhütnamesini onaylayan örencilere kasm ay sonunda, ekim ve kasm olmak üzere iki aylk ödeme yaplacak. Taahhütnamesini onaylamayan örencilere 2017-2018 eitim öretim yl için ödeme yaplmayacak. Ancak dileyen örenciler (normal örenim süresi içerisinde olmak kaydyla) bir sonraki eitim öretim ylnda burs ve kredi için tekrar bavurabilecek.

Yurt dnda örenim gören örenciler, 15 Ocaka kadar e- Devlet üzerinden taahhütname onaylama ve kefaletname hazrlatma ilemlerini yapmalar gerekiyor. Taahhütname onay e-Devlet mobil uygulamasndan yaplamayacak.

Örencilerin kefaletname senedini yurt içinde noterler, yurt dnda elçilikler araclyla hazrlatarak, en geç 15 Ocak tarihine kadar ilgili belge ile durumunu anlatan dilekçeyi ilgili adrese elden veya posta yoluyla teslim etmeleri gerekiyor.

Kurum tarafndan, lisans örencileri için aylk 425, yüksek lisans örencileri için 850, doktora örencilerine de bin 275 lira ödenecek.

Ana Sayfaya Git