KYK burs ve kredi sonuçları açıklandı

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, yükseköğrenim burs/kredi başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu

Haberler 08.12.2020 - 00:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yüksekörenim gören örencilerin 2020-2021 eitim-öretim yl burs/kredi bavuru sonuçlar açkland.

Gençlik ve Spor Bakan Mehmet Muharrem Kasapolu, Twitter hesabndan 2020-2021 eitim-öretim yl yüksekörenim burs/kredi bavuru sonuçlarnn açklandn duyurdu.

Kasapolu, Sevgili gençler, örenim kredisi ve burs bavuru sonuçlar açkland. Bakanlk olarak tüm imkanlarmzla her bir gencimizin yanndayz. Sizlerin yol arkada olmaktan gurur duyuyor, size inanyoruz. Hayrl olsun. paylamnda bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanl Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüü tarafndan yüksekörenim gören örencileri maddi yönden desteklemek amacyla ödenen burs/kredi bavuru sonuçlar ilan edildi.

Burs/kredi bavurusunda bulunan örenciler sonuçlar Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüünün resmi internet sitesinden (sonuc.gsb.gov.tr) örenebilecek.

2020 ylnda geçerli olan tutarlar lisans örencileri için aylk 550 lira, yüksek lisans örencileri için 1100 lira, doktora örencileri için ise 1650 lira, 2021 yl için geçerli olacak olan tutarlar ise Ocak aynda belirlenecek.

Bavuru srasnda örencilerin beyan ettii ekonomik, sosyal ve baar durumuna ilikin bilgiler, 12 kamu kurum ve kuruluu araclyla teyit ediliyor. Yaplan deerlendirme sonucunda durumu mevzuata uygun olan örencilere burs ya da örenim kredisi tahsisinde bulunuluyor.

- Yurt içinde ve yurt dnda örenim gören örenciler için son gün 11 Aralk

Burs/kredi hakk kazanan örencilerin en geç 11 Aralk Cuma saat 23.59a kadar e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini okuyup onaylamalar gerekiyor. Taahhütname onay e-Devlet mobil uygulamasndan yaplamyor.

Burs/kredi tahsis edilen 15-18 ya aras örenciler anne/babalarnn e-Devlet ifreleriyle burs/kredi taahhütnamesi için veli onayn tamamlamalarnn ardndan kendi e-Devlet ifreleriyle taahhütname onayn gerçekletirebilecek.

15 yandan küçük ya da anne-babas olmayan örenciler ise kanuni vasileri ile birlikte kendilerine en yakn Gençlik ve Spor l Müdürlüüne belgeleri ile giderek taahhütnamelerini onaylayabilecek.

Taahhütnamesini onaylayan örencilere Ekim 2020 tarihinden itibaren ödeme yaplacak.

Yurt dnda örenim gören örencilerin e-Devlet üzerinden taahhütname onaylama ve kefaletname hazrlatma ilemleri için ise son gün 15 Ocak 2021.

Yüksekörenimini yurt dnda sürdüren ve kendisine burs/kredi tahsis edilen örencilerin yurt içinde PTTlerden, yurt dnda ise konsolosluk veya büyükelçiliklerden e-Devlet ifresi temin etmesi gerekiyor. Daha sonra e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini onaylamalar ve kendilerine kefil olacak kiinin Türkiyedeki noterlerden kefaletname hazrlatmas gerekiyor.

Örenci adna düzenlenerek tanzim ve tasdik edilmi kefaletnamenin en geç 30 Ocak 2021 tarihine kadar bir dilekçe ekinde Söütözü Mahallesi 2176. Cadde No: 25 çankaya/Ankara adresindeki Kredi Dairesi Bakanlna elden veya posta yoluyla teslim edilmesi gerekiyor.

Ana Sayfaya Git