KYK yurt başvuruları 14 Ağustos'ta başlayacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlara, 14 Ağustos'ta başlayacak başvurular, 20 Ağustos gece yarısına kadar "e-devlet" üzerinden gerçekleştirilebilecek.

Haberler 12.08.2017 - 08:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gençlik ve Spor Bakanl Yüksekörenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna bal yurtlara bavurularn 14 Austosta balayaca ve 20 Austos gece yarsna kadar e-devlet üzerinden gerçekletirilebilecei bildirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlndan yaplan açklamaya göre, 2017-2018 öretim ylnda ilk kez herhangi bir yükseköretim programna kayt yaptran hazrlk ve birinci snf örencileri, herhangi bir yükseköretim kurumunda eitimine devam eden ara snf örencileri ile Kuzey Kbrs Türk Cumhuriyetinde (KKTC) eitim gören örencilerin yurt bavurular 14 Austosta balayacak.

Üniversiteli gençlerin barnma için öncelikli tercihi olan KYK yurtlarna bavurular, 20 Austos gece yarsna kadar e-devlet üzerinden herhangi bir ücret ödemeden gerçekletirilebilecek.

Bavuruya ilikin ayrntl bilgiye yurtkur.gsb.gov.tr adresli web sitesinde bulunan bavuru klavuzundan ulalabilecek.

- Ara snf örencileri de yurt bavurusu yapabilecek

Bavuru ilemlerinin tamamlanmasnn ardndan bilgilerinde deiiklik olan örenciler, bavuru süresinin sonuna kadar bilgilerini yine e-devlet üzerinden güncelleyebilecek.

Yurt bavurusunda bulunan örencilerin beyanlarnn doruluu, Yüksek Örenim Kredi ve Yurtlar Kurumunca 11 farkl kamu kurum ve kurulularnca aratrlacak. Bavuru sonuçlar KYKnn kurumsal internet sitesi yurtkur.gsb.gov.tr üzerinden duyurulacak. Ara snf örencileri de yurt bavurusu yapabilecek.

KYK bünyesindeki yurtlarda kalmak için ara snf örencileri de bavurabilecek. 30 Hazirandan önce herhangi bir yüksekörenim programna kayt yaptran ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora örencileri de ara snf olarak 14-20 Austos tarihleri arasnda yurt bavuru ilemlerini yapabilecek.

- Örenim bilgileri e-devlet üzerinden kontrol edilmeli

Yurt bavurular, e-devlette yer alan örenim bilgilerine göre alnaca için örencilerin e-devletteki bilgilerinin doru ve eksiksiz olmas önem tayor. Örencilerin bavuru srasnda herhangi bir sorun yaamamas için öncelikle e-devlete girerek okul ve bölüm bilgilerini kontrol etmeleri, bilgilerinde hata olan örencilerin, üniversitenin örenci ileriyle görümeleri gerekiyor.

Bilgilerinde yanllk olmayan örenciler ise bavurularn dorudan gerçekletirebilecek. Hatal ya da eksik örenim bilgisiyle yurt bavurusu yapan örencilerin bavurular geçersiz saylacak.

Bavurular e-devlet üzerinden alnaca için, e-devlet ifresi olmayan örencilerin kimliiyle birlikte PTT ubelerine giderek mutlaka e-devlet ifresi almalar veya dier e-devlet giri yöntemlerine sahip olmalar gerekiyor.

Özel ve öncelikli durumu olduunu beyan eden örencilerin, yurt barnma hakk kazandktan sonra ilgili belgeyi yurt müdürlüklerine teslim etmeleri gerekiyor. lgili belgenin ibraz edilmemesi durumunda örencinin yurt hakk geçersiz saylacak.

- Yabanc uyruklu örencilerin yurt bavurular

2017-2018 öretim dönemi için 30 Hazirandan sonra bir yükseköretim programna kayt yaptran/yaptracak, yatay/dikey geçi örencileri, ek kontenjanla yerleecek örenciler, özel yetenek snavyla yerleecek örenciler, yüksek lisans ve doktora örencileriyle Türkiyeye kendi imkanlaryla gelen yabanc uyruklu örencilerin yurt bavurular, ileri bir tarihte alnacak. Bavuru ile ilgili tüm bilgilere, yurtkur.gsb.gov.tr adresinden ulalabilecek.

Burs ve kredi bavurular ise yurt bavuru ve kayt ilemlerinin sonlanmasnn ardndan, ilerleyen tarihlerde kamuoyuna duyurulacak.

Ana Sayfaya Git