KYK yurtlarında normal yaşam koşulları açıkladı

Öğrenci yurtlarında da yaşam normalleşme çalışmalarına uymaya bşlayacak. KYK yutlarınan barınan öğrenciler için normal yaşam detayları açıklandı.

Haberler 18.06.2020 - 07:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Örenci yurtlarnda da yaam normalleme çalmalarna uymaya blayacak. KYK yutlarnan barnan örenciler için normal yaam detaylar açkland.

METREKAREYE 6 K SINIRI: Yurtta kalan örencilerin ve personelin yurda giri/çk gün ve saatleri kaydedilecek. Yurtta kalacak kii says her 6 metrekareye bir kii olacak ekilde snrlandrlacak.

AYRI ODA VE KATLARA TEMAS ÖNLEM: Yurtlarda yatakhanelerde ve ortak yaam alanlarnda örencilerin birbirleriyle ve çalanlarla aralarndaki sosyal mesafe en az 1 metre olacak ekilde uygulanacak. Yurt içi ortak alanlarn kullanmnda ayr katta hatta ayr odalarda kalan örencilerin birlikte olmalar önlenecek.

PARMAK OKUMA KULLANILMASIN Yurt girilerinde parmak okuma sistemi gibi temasla giri varsa kullanlmamasna özen gösterilecek. Ya da her kullancnn kullanm öncesi alkol bazl antiseptikle el hijyeni saladndan emin olunacak. .
ODA DEKL VE RANZA YOK: Yatakhanelerde sosyal mesafe ve hijyen kurallar göz önünde bulundurulacak. Mümkün olduu sürece örencilerin oda deiikliine izin verilmeyecek. Yataklar aras en az 1 metre olacak. Mümkünse ranza kullanlmayacak.

OKUMA SALONLARINDA SU SERBEST: Okuma ve çalma salonlarnda örencilerin su dnda içecek ve yiyecek tüketmesine izin verilmeyecek. Okuma ve çalma salonlarnda örenciler, birbirleriyle yapacaklar kitap alverii, kaynak bulma, kitap arama gibi ilemler srasnda sosyal mesafeyi korumalar konusunda uyarlacak.

Ana Sayfaya Git