KYK'den öğrencilere e-Devlet hizmeti

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunca, gençlere daha kolay ve hızlı hizmet sunmak amacıyla yurt, burs ve kredi ile ilgili başvuru, onay ve iptal işlemleri e-Devlet'e taşındı.

Haberler 16.02.2018 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yüksek Örenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafndan, gençlere daha kolay ve hzl hizmet sunabilmek amacyla yurt, burs ve kredi ile ilgili bavuru, onay ve iptal ilemlerinin e-Devlete tand duyuruldu.

KYKden yaplan yazl açklamaya göre, bavuru döneminde yurt, burs ve kredi bavurular e-Devlet üzerinden alnyor. Yl içerisinde de burs/kredi nakil, iptal ve erteleme ilemleri dilekçe gerekmeksizin online yaplyor.

Öretim kurumu deitiren örencilerin burs/kredi nakil bavurusu e-Devletten alnarak, gençlerin dilekçe gönderme yükümlülüü de kaldrlyor. Böylece durumu mevzuata uygun olan örencilerin nakil ilemleri vakit kaybedilmeden gerçekletirilebiliyor. Burs/kredi nakil talebinde bulunan gençler, bavuru durumunu e-Devlet üzerinden takip edebiliyor.

YÖKSSte yer alan örenim bilgilerine göre nakil ileminin gerçekletirilmesi ve yurt dnda örenim gören örencilerin örenim bilgisinin YÖKSSte yer almamas sebebiyle, yurt dnda örenim gören örencilerin gerekli belgeleri kuruma göndermeye devam etmesi gerekiyor.

- Borç erteleme bavurusu e-Devlette

Örencilerin mevcut burs/kredi bilgilerinin görüntülenebildii e-Devlette, burs/kredi almaktan vazgeçmek isteyen örenciler iptal bavurusunda da bulunabiliyor.

KYKden örenim/katk kredisi kullanan örenciler, geri ödemeyle ilgili her tür bilgiye yine e-Devlette yer alan geri ödeme sorgulama bölümünden ulaabiliyor.

Örenciler, geri ödeme tarihi yaklaan borçlar için dilekçe göndermeden erteleme talebinde bulunulabiliyor ve mevcut taleplerinin durumunu görüntüleyebiliyor. Örencilerin e-Devlet kolaylyla bavuruda bulunabilecekleri borç erteleme ilemi, isizlik, askerlik veya yüksek lisans olmak üzere 3 nedenle gerçekletirilebiliyor.

2017-2018 eitim öretim yl yedei biten il/ilçeler için yerletirme bavurusu ve kayt ilemi de e-Devletten tamamlanabiliyor. Ayrca, yurtlarda barnan örencilere sunulan ücretsiz internet hizmetinden yararlanabilmek amacyla taahhüt ilemi de yaplabiliyor.

KYK yurtlarnda barnan örencilerin izin ilemi gibi online hizmetlere de kolayca eriimin saland GencizBiz portal için kimlik dorulama ilemi de yine e-Devlet üzerinden gerçekletirilebiliyor.

Ana Sayfaya Git