LGS birincisi, başarısını düzenli ders çalışmaya borçlu

Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS) tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan alan imam hatip ortaokulu öğrencisi Azra Kargı, başarını düzenli ders çalışmaya borçlu olduğunu söyledi.

Haberler 28.06.2018 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çukurova Selahaddin Eyyubi mam Hatip Ortaokulu örencisi Karg, Milli Eitim Bakanlnca (MEB) bu yl ilk kez yaplan LGSnin sonuçlarnn açklanmasyla büyük sevinç yaad.

Karg, snava giren yaklak bir milyon örenciden, tüm sorular cevaplayarak birinci olan 18 kiinin içinde bulunmaktan duyduu mutluluu dile getirdi.

500 tam puan alan tek imam hatip örencisi olmaktan gurur duyduunu ifade eden Karg, Bu baarnn bir yln deil, birinci snftan itibaren düzenli çalmamn ürünü olduunu düünüyorum. Hiçbir zaman ar bir ekilde derslere yüklenmedim ama her zaman çok düzenli çaltm. Asla ders çalmay brakmadm, baarm buna borçluyum. Ayn zamanda kendine kar dürüst olmak da çok önemli. Gerçekleri olduu gibi görmek, kendini olduun gibi görebilmek ve ona göre kendini gelitirebilmek çok önemli. diye konutu.

Baarsn düzenli ders çalmaya borçlu

Örenimine imam hatip lisesinde devam etmek istediini vurgulayan Karg, Meslek olarak ailem ve benim istediim tp okumak. Bu düüncenin lisede daha da gelieceini düünüyorum. dedi.

Karg, anne, baba ve öretmenlerini gururlandrd için de mutlu olduunu sözlerine ekledi.

Baba Beir Kamil Karg da kznn baarsnn gurur verici olduunu söyledi.

Kz Azraya hiçbir zaman ders çalmasn söylemediklerini ifade eden Karg, unlar kaydetti:

Tam tersine Kzm yeter artk bu kadar ders çaltn. Gel bizimle çay iç, meyve yiyelim, birlikte oturalm. demiizdir. Ders çalmas için hiçbir zaman zorlamadk. Bu baar tesadüfi bir baar deil. Biz aile olarak çok özen gösterdik. Beslenmesinden, hayatna kadar her eyi ile ilgilendik. Sonrasnda gönderdiimiz okullarda da öretmenleri çok ilgilendi. çukurova Selahaddin Eyyubi mam Hatip Ortaokulunda çok güzel bir ortam oldu. Burada öretmenlerimiz gerçekten çok ilgilendiler ve baar geldi.

Ana Sayfaya Git