LGS için hafta sonu nüfus müdürlükleri açık olacak

4-5 Haziran günü yapılacak olan Liselere Geçiş Sistemi Sınavı dolayısıyla il ve tüm ilçe nüfus müdürlükleri hafta sonu açık kalacak.

Haberler 31.05.2022 - 01:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

4-5 Haziran günü yaplacak olan Liselere Geçi Sistemi Snav dolaysyla il ve tüm ilçe nüfus müdürlükleri hafta sonu açk kalacak.

Diyarbakr Valilii tarafndan yaplan açklamada, Mill Eitim Bakanlnca 5 Haziran Pazar günü Liselere Geçi Sistemi Snav yaplaca belirtildi.

Açklamada, iki oturum eklinde yaplacak olan LGS ye katlacak adaylardan nüfus cüzdan veya Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartn kaybeden ve yeniden çkarmak isteyen adaylar için snava giri belgesi ile bir adet biyometrik fotorafyla yannda getiren adaylara geçici kimlik belgesi verilecei ifade edildi.

NÜFUS MÜDÜRLÜKLER

Açklamann devamnda, Bu hususta hafta sonu yaplacak olan snavda adaylarn madur olmamalar için il nüfus müdürlüü ve tüm ilçe nüfus müdürlükleri 4 Haziran Cumartesi günü saat 08.00-17.00 arasnda, 5 Haziran Pazar günü için de 07.00-12.00 saatleri arasnda açk tutulacak. denildi.

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kart deerli kt bedeli tahsilatn Vergi Dairesi Müdürlüklerince, anlamal bankalar ve https://ivd.gib.gov.tr internet adresi üzerinden yaplamamas halinde, deerli kt bedeli tahsilat yaplmadan snava katlacak adaylarn Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kart bavurusunun alnmas salanarak Geçici Kimlik Belgesi düzenlenecei belirtildi.

Açklamada, ilk mesai gününde deerli kt bedelinin yatrlmamas halinde kimlik kart

Ana Sayfaya Git