LGS kapsamındaki merkezi sınav için son hazırlıklar gözden geçirildi

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer başkanlığındaki toplantıda, sınavın salgın koşullarında sağlıklı bir şekilde yapılması için alınan önlemler ve tüm illerde hazırlıklarda gelinen nokta ayrıntılı olarak değerlendirildi.

Haberler 25.05.2021 - 11:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Milli Eitim Bakanlnca (MEB) Liselere Geçi Sistemi (LGS) kapsamnda 6 Haziran 2021 günü yaplacak merkezi snava ilikin son hazrlklar, düzenlenen toplantda gözden geçirildi.

Bakanln internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Milli Eitim Bakan Yardmcs Mahmut Özer bakanlndaki toplantda, snavn salgn koullarnda salkl bir ekilde yaplmas için alnan önlemler ve tüm illerde hazrlklarda gelinen nokta ayrntl olarak ele alnd.

Snav, iki oturum halinde 6 Haziranda 973 yurt içi ve 4 yurt d snav merkezinde yaplacak.

Örenciler geçen yl olduu gibi snav bavuru ilemi yapmadan dorudan snava katlabilecek. Snav giri belgeleri, okul müdürlükleri tarafndan elektronik ortamda alnp onaylanarak örencinin snava girecei salon ve srada hazr bulundurulacak. Örenciler, snava kendi okullarnda girecek.

Toplantya Ölçme, Deerlendirme ve Snav Hizmetleri Genel Müdürü Sadri ensoy, Ortaöretim Genel Müdürü Cengiz Mete, Mesleki ve Teknik Eitim Genel Müdürü Kemal Varn Numanolu, Din Öretimi Genel Müdürü Nazif Ylmaz, Temel Eitim Genel Müdürü Cem Gençolu, Özel Eitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, Bilgi lem Dairesi Bakan Özgür Türk, Destek Hizmetleri Genel Müdürü smail çolak, Personel Genel Müdürü Ömer nan, Strateji Gelitirme Bakan Mehmet Fatih Leblebici ve 81 il müdürü katld.

Ana Sayfaya Git