LGS kapsamındaki merkezi sınavın sonuçları 16 Temmuz'da açıklanacak

Milli Eğitim Bakanlığınca güncellenen LGS kılavuzuna göre, sınav sonuçları 16 Temmuz'da https://www.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacak

Haberler 07.05.2020 - 01:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca (MEB) güncellenen 2020 yl Liselere Geçi Sistemi (LGS) kapsamnda yaplacak merkezi snavn sonuçlar, 16 Temmuzda https://www.meb.gov.tr internet adresinden açklanacak.

2020 yl Liselere Geçi Sistemi kapsamnda yaplacak merkezi snava ilikin Bavuru ve Uygulama Klavuzu güncellendi. Klavuzda snav tarihi 20 Haziran 2020 Cumartesi günü olarak deitirildi. Klavuza göre, bu yl tüm örenciler snava kendi okullarnda girecek.

Klavuzda snav giri belgelerine ilikin önemli bir deiiklik de yer ald. Buna göre, belgeler, okul müdürlükleri tarafndan elektronik ortamdan alnarak onaylanp örencinin snava girecei salon ve srada hazr bulundurulacak. Daha önceki uygulamada örenci ya da veliler snav giri belgelerini okul müdürlüklerinden teslim alyordu.

16 Temmuzda açklanacak

Klavuzda yaplan bir dier deiiklikle adaylarn geçerli kimlik belgesinde, yani nüfus cüzdan ya da T.C. kimlik kartlarnda, 15 yandan itibaren fotoraf bulundurulmas art aranmayacak.

Nakil, zorunlu ikamet deiiklii, mevsimlik içilik, yurt dndan gelmi olma, tayin nedeniyle yer deiiklii gibi mücbir sebeplerden baka illerde bulunan örencilerin snava katlabilmesi için, bu durumdaki örencilerin velileri, il/ilçe milli eitim müdürlüklerine 15 Hazirana kadar bavuru yapabilecek.

Ayrca yaplan deiiklie göre örencilerin snav giri yeri, salonu, sra numaras, alaca snav tedbir hizmeti gibi bilgiler snavdan en az 7 gün önce e-Okul Veli Bilgilendirme Sisteminden ilan edilecek. Snav sonuçlar, 16 Temmuz 2020 tarihinde https://www.meb.gov.tr internet adresinden açklanacak.

Ana Sayfaya Git