LGS maratonu tamamlandı

8'inci sınıfta eğitim gören 1 milyon 236 bin 313 öğrenciye yönelik hazırlık yapılan sınav, iki oturum halinde 973 yurt içi ve 7 yurt dışı sınav merkezinde 17 bin 899 okul ve 82 bin 551salonda yapıldı. Sınav sonuçları, 30 Haziran'da "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek, sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek

Haberler 06.06.2022 - 00:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca (MEB), 8inci snfta eitim gören 1 milyon 236 bin 313 örenciye yönelik hazrlk yaplan Liselere Geçi Sistemi (LGS) kapsamndaki merkezi snavn iki oturumu da tamamland.

Örencilerin kendi okulunda girdii snav 09.30da balad. Örencilere çoktan seçmeli 90 soru soruldu. Birinci oturumda örencilere Türkçe, T.C. nklap Tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabanc dil derslerinden toplam 50 soru soruldu ve 75 dakika yantlama süresi verildi.

MARATON TAMAMLANDI

kinci oturum ise 11.30da balad ve 12.50de sona erdi. Matematik ve fen bilimlerinden toplam 40 sorunun yöneltildii ikinci oturumda örencilere 80 dakika süre verildi.

ki snav oturumu arasndaki 45 dakikalk zaman diliminde örenciler, okul bahçelerine çkarak ihtiyaçlarn giderdi.

Sözel ve saysal bölümlerdeki her bir alt test için doru ve yanl cevap saylar belirlenecek. Her bir örencinin, her bir alt testine ait ham puan, ilgili teste ait doru cevap saysndan yanl cevap saysnn üçte biri çkarlarak hesaplanacak.

Snav sonuçlar, 30 Haziranda www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek. Örencilere snav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek.

Ana Sayfaya Git