LGS önerisi!

Uzman eğitimci Sezer Arıkan, 20 Haziran Cumartesi günü gerçekleşecek Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ile ilgili bilgi verirken, sınava girecek öğrencilere önerilerde bulundu. Arıkan; “Hazırlık sürecini sağlıklı geçiren, düzenli uyku ve yemek yeme alışkanlığı edinen; bununla beraber akademik olarak tüm derslerden gerekli konuları tamamlamış olan bir öğrenci mutlaka başarır” dedi.

Haberler 15.06.2020 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Her yl olduu gibi bu yl da Liselere Geçi Snav (LGS) sözel ve saysal alan olmak üzere 90 sorunun, 155 dakika sürenin olaca ve iki oturumda gerçekletirilecek snav öncesi uzaman eitimci Sezer Arkan, önemli uyarlarda bulundu. Örenciler öncelikle kendine güvenmeli, yapabileceklerine inanmallar diyen Arkan, kendine inanan, iyi bir hazrlk yapm örenci istedii sonuca rahatlkla ulaacan belirtti. Arkan, Elinizden gelenin en iyisini yapmaya çaln. Snav asla üzerinizde bir yük olarak görmeyin. Önemli olan, snava hazrlandnz bu dönemde çalma sorumluluunuzu üstlenmeniz ve sürece sahip çkmanzdr. Snavda kendinizi stresli hissettiiniz anlarda geriye doru yaslann, omuzlarnz dikletirin ve derin nefes aln. Yapacanz nefes egzersizleri hem stresinizi alacak hem de kaslarnz geveterek yorulduunuzda ihtiyacnz olan enerjiyi tekrar kazandracaktr. Snavn sonucu ne olursa olsun, sonuca odaklanmak yerine bu snavn son snavnz olmayacan aklnzdan çkarmamak olmaldr dedi.

SÜREY DORU VE ETKL KULLANMAK çOK ÖNEML

Sözel oturumda her bir sorunun çözümüne 1,5 dakika düerken saysal oturumda 2 dakika dütüünü ifade eden Arkan, Bu süre oldukça yeterlidir. Örenci, kolay bir testle karlatnda snavn erken bitirip hemen çkma istei duyabiliyor; bu istek de ister istemez younlama kaybna yol açyor. Burada yaplmas gereken, ne olursa olsun süreyi sonuna kadar kullanmak. Her sorunun standart bir çözüm süresi var. Örencilerimiz normal sürede çözüme yaklaamadysa o soruyu geri dönmek üzere iaretleyerek dier soruya geçmelidir. Aklmza ilk gelen klarn doru olma ihtimali daha fazla olduunu aklmzdan çkarmamakla beraber sorular mutlaka kontrol edelim, yanllk varsa düzeltelim. Bu yl, ilk kez kitapçklarn renkli baslacak olmas, dikkat açsndan, sizin için avantaj salayacan unutmayalm. Hzl ve doru okuma, doru anlama, problem çözme teknikleri bakmndan kendinizi gelitirmeniz snav performansnza olumlu yansr diye konutu.

SÖZEL VE SAYISAL MANTIK SORULAR

Bu yl snavda sözel mantk ve saysal mantk sorularnn da olacak olmas, örencilerin sorular doru okumas ve zaman etkili kullanmas onlar bir adm öne çkaracan dile getiren Sezer Arkan, sözlerine öyle devam etti:

Snavlardan bir gün önce ders çalmay tamamen brakp, beyninizi dinlendirip bol oksijen almaya çalnz. Ancak snav arifesinde dearj olma ve gezme ad altnda; snav olumsuz etkileyebilecek, sizi hem fiziksel hem de zihinsel olarak yorabilecek aktivitelerden kaçnnz. Snavlara kadar olduu gibi snav arifesinde de sal bozacak yal yiyeceklerden ve souk içeceklerden uzak durunuz. Snav arifesinde günü dinlenerek ve rahat bir ortamda sevdiiniz eyler yaparak geçirmeye çalnz. Snav sabah dinlenmi olarak uyanmak için son hafta uyku saatinize dikkat edin, en geç saat 23.00 te yatakta olmaya çaln. Sabah da en geç 07.30da uyanm olmaya dikkat ediniz. Sabah kahvaltnz yaptktan sonra snav sabah en geç saat 09.00da okul binas önünde hazr bulunmanz gerektiini aklnzdan çkarmayn. Bu yl pandemi sebebiyle sosyal mesafeye dikkat etmek ve temastan kaçnmak adna, velilerin bahçeye alnmamas nedeniyle bu sürecin sorumluluunun okul idaresi ve rehber öretmenlerin her an örencilerimize refakat etmesiyle üstlenilecektir. ki snav arasnda verilen 45 dakikalk arada örencilerle sözel oturumun sonucu hakknda deerlendirme yapmann saysal oturumu olumsuz etkileyecektir. LGSye girecek tüm örencilerimize baarlar diliyorum.

Ana Sayfaya Git