LGS sınavı 1. döneme göre

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın sadece birinci dönem müfredatından yapılacağını bildirdi.

Haberler 27.03.2020 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl (MEB), LGS kapsamnda yaplacak merkezi snavla ilgili önemli bir karar ald.

Milli Eitim Bakan Yardmcs Mahmut Özer bakanlnda toplanan Ölçme ve Deerlendirme Süreçlerinin yiletirilmesi Bilim Kurulu, tüm süreci deerlendirdi ve tavsiye kararlar ald.

MEB, bu tavsiye kararlar dorultusunda LGS kapsamnda yaplacak merkezi snavda 2019-2020 eitim-öretim ylnn sadece birinci döneminin sonuna kadarki müfredatta yer alan sorularn sorulmas kararn verdi.

LGS SINAV TAKVMNDE UZUN GECKMELERE YOL AçABLECE DEERLENDRLD

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, yeni kararla okullarn tatil süresinin 30 Nisana kadar uzatldn hatrlatt.

Bu süreçte uzaktan eitimle örencilere destek saladklarn vurgulayan Selçuk, bu sene LGS kapsamnda yaplacak merkezi snava girecek 8. snf örencilerinin bu snavla ilgili kayg düzeylerini en aza düürmek istediklerini söyledi.

Ölçme ve deerlendirme süreçlerini iyiletirmek için danmanlk yapan ve alannda deneyimli akademisyenlerin yer ald, ayrca genel müdürlerin de bulunduu bir bilimsel kurulun olduunu belirten Selçuk, Bakan Yardmcs Mahmut Özerin bakanlk ettii kurulun tüm süreci deerlendirdiine iaret etti.

Bakan Selçuk, öyle konutu:

Yüz yüze eitimi yaplmayan konulardan LGSde soru sorulmayacan daha önce açklamtm. kinci dönemde malumunuz bir ay kadar bir süre yüz yüze eitim imkan oldu. Ancak ubat aynda Elaz ve Malatya depremlerinde de o bölgedeki örencilerimiz okullara gidemediler. kinci dönem derslerinin telafisi için gerekli sürenin LGS snav takviminde uzun gecikmelere yol açabilecei deerlendirildi.

- LGSY ERTELEMEMZ GEREKTREN BR DURUM YOK

LGS snav takviminde bir gecikme halinde örencilerin kayglarnn daha da artmasnn muhtemel olduuna iaret eden Selçuk, unlar kaydetti:

Salgn dolaysyla zor günler geçiren örencilerimizin kayglarn daha da artrmak istemiyoruz ve snava hazrlanmak için yeterli zaman tanmak istiyoruz. u anki veriler nda, 7 Haziran 2020de yaplacak LGSyi ertelememizi gerektiren bir durum yok. Ancak, koronavirüs salgnnn seyrine bal olarak Salk Bakanl Bilim Kurulunun tavsiyelerini takip edeceiz. Gerekirse önümüzdeki haftalarda durumu bir daha deerlendiririz. Ancak u an için snav tarihinde bir deiiklik gündemimizde yok. Özetle, örencilerimiz gönül rahatlyla bir yandan uzaktan eitim derslerini takip etsinler, bir yandan da imdiye kadar gördükleri konular tekrar etsinler. LGS kapsamndaki merkezi snav, sadece birinci dönem müfredatndan yaplacak.

Ana Sayfaya Git