LGS tercihleri için son gün cuma

Merkezi yerleştirmeyle öğrenci alan okullar ve mahalli yerleştirme için 1 Temmuz’da başlayan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercih süreci 12 Temmuz Cuma günü sona eriyor.

Haberler 11.07.2019 - 09:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

12 Temmuz tarihine kadar tercih ileminde bulunmayan örencilerin kaytlar açk liseye düecek. Yerletirme sonuçlar 22 Temmuz Pazartesi günü açklanacak, 29 Temmuzda yerletirmeye Esas 1. Nakil Tercih Bavurular alnmaya balanacak.

Yerletirme ilemleri

Önce merkezi yerletirme ilemleri yaplacak. Merkezi yerletirme tercihleri dorultusunda bir okula yerleen örenciler için yerel yerletirme veya pansiyonlu okul yerletirmesi yaplmayacak.

Merkezi yerletirme ile bir okula yerleemeyen örenciler önce yerel yerletirme tercihlerine yerletirilmeye çallacak. Yerel yerletirme ile bir okula yerleemeyen örenciler varsa pansiyonla okul tercihlerine yerletirilecek, yoksa açk liseye düecekler.

Kimler yerletirmeye esas nakil bavurusunda bulunabilir?

Hiçbir tercihine yerleemeyen adaylar. Bu adaylarn hem yerel yerletirme hem merkezi yerletirme hem de pansiyonlu okullar için tercih yapabilecekler.

Merkezi yerletirme ile bir okula yerlemi olan örenciler yeniden merkezi yerletirme tercihi yapabilirler. Yeni tercihlerinden herhangi birine yerleemeyen adaylarn kaytlar daha önce yerletirildikleri okulda devam eder.

Yerel yerletirmeyle bir okula yerleen örenciler merkezi yerletirme için bavuruda bulunabilirler, yerleemezlerse kaytlar daha önce yerletirildikleri okulda kalr.

Ana Sayfaya Git