LGS ve YKS için yardımcı paket

LGS ve YKS adaylarına yönelik mayıs ayı yardımcı kaynak paketi yayımlandı

Haberler 10.05.2022 - 09:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca (MEB) tüm kademe ve snf seviyesindeki örencilere destek amacyla hazrlanan ve 8 bin sorudan oluan mays ay yardmc kaynak paketi, yardimcikaynaklar.meb.gov.tr adresinden eriime açld.

Bakanlktan yaplan açklamaya göre, yardmc kaynak destek paketi her ay örenci ve öretmenlerin istifadesine sunuluyor. Örencilerin derste ileyecekleri konular pekitirmesi, uzaktan eitimde oluan örenme kayplarnn telafi edilmesi ve örenme süreçlerine katk salanmasnn amaçland yardmc kaynak destek paketinin sekizincisi bugün yaymland.

Tüm kademe ve snf seviyesindeki örencilere yönelik hazrlanan mays ay yardmc kaynak paketine yardimcikaynaklar.meb.gov.tr adresinden ulalabiliyor.

2021-2022 eitim öretim yl için yaymlanan son yardmc kaynak paketi olma özellii tayan mays ay yardmc kaynak paketinde 8 bin soru yer alyor.

- Mays ay örnek LGS sorular yaymland

8. snfta örenim gören örencilerin 2022 ylnda yaplacak Snavla Örenci Alacak Ortaöretim Kurumlarna likin Merkezi Snava yönelik hazrlklarna destek salamak adna mays ay örnek soru kitapç da örenci ve öretmenlerin kullanmna sunuldu.

Mays ay paketiyle birlikte 2021 yl ekim ay itibaryla yaymlanan örnek soru says 360a ulat.

MEB, ilk yardmc kaynak destek paketini geçtiimiz ekim aynda yaymlamt.

Her ay düzenli olarak yaymlanmaya devam eden yardmc kaynak paketlerinde toplam soru says 70 bine ulat. Yaymlanan kaynaklar örenci ve öretmenler tarafndan ilgiyle takip edildi.

Yardmc kaynak paketlerinde çalma yapraklar, etkinlik kitaplar, öretmen klavuzlar, çalma sorular, beceri temelli testler, merkezi snava yönelik örnek sorular, fasiküller, etkileimli sorular, tekrar testleri, YKSye yönelik TYT, AYT ve YDT örnek soru kitapçklar, YKS çalma sorular, YKS soru bankalar ve soru çözümleri yer alyor.

- 36 milyon yardmc kaynak ücretsiz datld, hedef 100 milyon

MEB, tüm eitim kademeleri için örencilerin ek kaynak ihtiyaçlarn karlamak üzere çalma yapt.

Hazrlanan yardmc kaynaklarla örencilerin yardmc kaynak ihtiyacnn ücretsiz olarak giderilmesi amaçlanyor. 2. snftan 12. snfa kadar tüm eitim seviyelerinde hazrlanan yardmc kaynaklar örencilere datld.

Bu yl LGS ve YKSye girecek örenciler için de hazrlanan çalma kitaplar nisan ay içinde örencilere ulatrld. 2021 yl kasm ayndan itibaren ücretsiz olarak datlan yardmc kaynak says, yurt genelinde 36 milyona ulat.

MEB, eitimde frsat eitlii çerçevesinde 2022 yl eylül aynda 100 milyon yardmc kaynak kitab örencilere gönderecek. Gönderilecek yardmc kaynaklar, tüm eitim kademeleri için hazrlanan 85 yardmc kaynak ve 7 öretmen klavuzundan oluuyor.

- Kapsaml bir kaynak paket

Açklamada görülerine yer verilen Milli Eitim Bakan Mahmut Özer, sekizinci yardmc kaynak destek paketinin Bakanln internet sitesinde örenci ve öretmenlerin istifadesine sunulduunu bildirdi.

Her ay ilkokul ikinci snftan lise son snfa kadar tüm eitim kademelerinde örencilerin ihtiyaçlarn göz önünde bulundurarak kapsaml bir yardmc kaynak paketi paylatklarn vurgulayan Özer, unlar kaydetti:

Bu eitim öretim yl için son olan ve 8 bin sorudan oluan mays ay yardmc kaynak paketini örencilerimizin istifadesine sunduk. Bu paketle örencilerimizle paylatmz soru says 70 bine ulat. Burada alannda uzman ve çok deneyimli bir kadro tarafndan her geçen gün kapasitesi artrlan önemli bir kaynak havuzu oluturuluyor. Ders kitaplarn ülkemizin tüm çocuklarna ücretsiz olarak dattmz gibi yardmc kaynaklar konusunda da ayn hassasiyeti gösteriyoruz. Bu yln sonuna kadar 100 milyon yardmc kayna basl halde örencilerimize göndereceiz. Bu süreç baarl bir ekilde ilerliyor. Salgn sürecindeki örenme kayplarn telafi etmek ve snav sürecindeki örencilerimizi desteklemek için çalmaya devam edeceiz.

Ana Sayfaya Git