LGS'de yerleştirme!

Milli Eğitim Bakanlığınca, gelecek yılki LGS kapsamında yapılacak lise yerleştirmelerine ilişkin süreç başlatıldı.

Haberler 23.09.2019 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca (MEB), gelecek ylki Liselere Geçi Sistemi (LGS) kapsamnda gerçekletirilecek yerletirmelere ilikin süreç balatld.

Milli Eitim Bakan Yardmcs Mahmut Özerin bakanlnda yaplan toplantya Ölçme, Deerlendirme ve Snav Hizmetleri Genel Müdürü Sadri ensoy, Ortaöretim Genel Müdürü Yusuf Büyük, Mesleki ve Teknik Eitim Genel Müdürü Kemal Varn Numanolu, Din Öretimi Genel Müdürü Nazif Ylmaz, Temel Eitim Genel Müdürü Cem Gençolu, Strateji Gelitirme Dairesi Bakan Mehmet Fatih Leblebici, Bilgi lem Dairesi Bakan Özgür Türk, naat ve Emlak Dairesi Bakan Umut Gür ve il müdürleri katld.

Toplantda 2019 yerletirmeleri, 2020 LGS snav takvimi, süreç ve kayt bölgelerindeki okul kapasiteleri ve yeni okul yatrm ve inaatlar deerlendirildi.

Milli Eitim Bakan Yardmcs Mahmut Özer, LGSde 2020 hazrlklarna ilikin açklamalarda bulundu.

LGS 2020 YERLETRMES

2019 LGS kapsamnda ortaöretim kurumlarna yerletirmenin baarl bir ekilde tamamlandna iaret eden Özer, u bilgileri verdi:

Bu baarda ilgili tüm birimlerimiz ve il müdürlerimizle süreci birlikte ve koordineli bir ekilde yönetmemiz önemli rol oynad. Bu toplantda bu süreci tekrar deerlendirdik ve iyiletirme yapacamz yeni alanlar deerlendirdik.

Dier taraftan 2019-2020 eitim-öretim yl sonunda LGS kapsamnda ortaöretim kurumlarna geçi yapabilecek örenci saysnda 2019a göre önemli bir art söz konusu. Süreci balattk. Tüm illerimizde kayt alanlarn tek tek masaya yatryoruz. Her bir kayt bölgesinde geçi yapacak örenci saylar, mevcut okullarmzn kapasiteleri, yapm devam eden okullarmz ve yeni yatrmlarn tamamn birlikte deerlendirip bu süreci 2019 yerletirmelerinde olduu gibi baaryla yönetecek ekilde planlamalarmz yapyoruz.

Ana Sayfaya Git