LGS'ye katılacak öğrencilere 1000 soruluk ikinci destek paketi yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığınca, geçen ay yayımlanan destek paketiyle birlikte toplam 1516 sorudan oluşan destek paketi öğrencilere sunulmuş oldu.

Haberler 05.05.2020 - 00:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca (MEB) Liselere Geçi Sistemi (LGS) kapsamnda merkezi snava katlacak örencilerin hazrlk sürecine destek olmak için 1000 sorudan oluan mays ay soru destek paketi yaymland.

Bakanlktan yaplan açklamaya göre, LGS kapsamnda yaplacak merkezi snava girecek örenciler için her ay yaymlanan örnek soru kitapç, koronavirüs salgn nedeniyle okullarn kapal olduu dönemde ayda iki kez sunulmaya balad.

Bu süreçte ayrca 8. snf örencileri için birinci dönem müfredat ve kazanmlarna yönelik LGS çalma Sorular destek paketi de hayata geçti. 516 sorudan oluan ilk destek paketi 16 Nisanda yaymlanmt. 1000 soruluk mays ay çalma sorular destek paketine MEB Ölçme, Deerlendirme ve Snav Hizmetleri Genel Müdürlüünün web sitesinden (http://odsgm.meb.gov.tr) eriilebiliyor.

Geçen ay yaymlanan destek paketiyle birlikte 1516 sorudan oluan destek paketi örencilere sunulmu oldu.

- Örencilere destek olmak için youn çaba sarf ediyoruz

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, konuya ilikin yapt deerlendirmede, bu süreçte her snf ve kademeden tüm örencilere destek olmak için youn çaba sarf ettiklerini belirtti.

Snavlara hazrlanan örencilerimizin içinde bulunulan süreçten etkilenmeden hedeflerine ilerlemeleri için ihtiyaç duyduklar destekleri adm adm onlarla buluturuyoruz. diyen Selçuk, öyle devam etti:

Bugüne kadar 1516 sorudan oluan destek paketini örenci ve öretmenlerimizin kullanmna sunmu olduk. Bu destek paketleri için Ölçme Deerlendirme Genel Müdürlüü Soru Oluturma Dairesi çalanlar, 81 ilde bulunan ölçme deerlendirme merkezlerimizde görevli arkadalarmz ve öretmenlerimiz büyük emek veriyorlar. Özelikle bu pakette Adana, Amasya, Aydn, Denizli, Erzurum, Edirne, Kastamonu, Kahramanmara, Malatya, Mula ve Rize Ölçme Deerlendirme Merkezlerindeki arkadalarmz önemli katk saladlar.

Bakan Selçuk, süreci baarl bir ekilde koordine eden Milli Eitim Bakan Yardmcs Mahmut Özere, sürece büyük emek veren Ölçme Deerlendirme ve Snav Hizmetleri Genel Müdürü Sadri ensoy ve çalma arkadalarna, katk salayan ölçme deerlendirme merkezlerine örenciler adna teekkür etti.

Ana Sayfaya Git