Liceli milli atletin olimpiyat hayali

Diyarbakır Liceli Karabal ailesinin okutabildiği tek çocuğu Şirin, yeteneğini keşfeden öğretmeni ve antrenörünün desteğiyle başladığı atletizmde başarılara imza atıyor

Haberler 02.10.2017 - 09:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Lice ilçesinin Üçdamlar Köyünde yaayan ve yeteneinin kefedilmesiyle baarl bir milli atlet olan irin Karabal, 2020 Tokyo Olimpiyatlarna katlabilmenin hayalini kuruyor.

On iki çocuklu Karabal ailesinin, imkanszlklar nedeniyle okutabildii tek çocuu 17 yandaki irin, yeteneini kefeden öretmeni ve antrenörünün desteiyle balad atletizmde baarlara imza atyor. Öretmeninin srarlaryla Türkiye Atletizm Federasyonu tarafndan yaplan ilçe seçmelerinde yaran ve 1. olarak il seçmelerine katlma hakk kazanan irin, il, bölge ve Türkiye ampiyonluklar elde etti.

Son olarak talyada haziran aynda yaplan 12. Dünya Yldzlar Da Kousu Kupasnda, erkekler 8 bin metrede bronz madalya kazanan irin, olimpiyatlara katlmann hayalini kurduunu söyledi.

Diyarbakr Kayapnar Belediyesporda forma giyen sporcu, Bu baarlara kolay ulamadm. çiftçi bir babann oluyum. Maddi yetersizliklerden, benden büyük 11 kardeim de okuyamad. 7. snfta beden eitimi öretmenimin srar üzerine atletizm seçmelerine katldm. Baarl oldum ve hayatm deiti. Milli sporcu olduum için gelecek yl beden eitimi bölümüne kayt yaptracam. diye konutu.

Licede çektiim skntlara ramen, ülkem adna talyada baar hikayesi yazdm. Olimpiyatlarda ülkemi temsil etmek ve madalya kazanmak istiyorum. diyen irin, öyle devam etti:

Köyde okurken çok zorluk çektim. Kayapnar Belediyesi gerek ulam gerekse malzeme yardm konularnda bana sahip çkt. talyaya gitmeyi hayal edemiyordum ama gittiimde de baar kazanacam hisettim. Orada ülkemi temsil etmek beni gurulandrd. Baarm takdir edildi, herkesi mutlu etti. Bundan gurur duydum. Kazandm her baar, beni daha da heyecanlandrd. Hedefim yükseldi. Hedefim olimpiyatlarda ülkemi temsil etmek ve madalya kazanmak.

ASLAN: BAARISI GENçLERE ÖRNEK OLDU

Diyarbakr Kayapnar Belediyesporun atletizm antrenörü çetin Aslan da, 5 yldr birlikte çaltklar irinin çok yetenekli olduunu belirtti. Licede dünya ampiyonu bir sporcu yetitirmenin mutluluunu yaadklarn anlatan Aslan, bunun gurur verici olduunu vurgulad.

Aslan, irin köyde çok zorluk çekiyordu. Köy hayatnda yeterince beslenemiyor, yeterli gda alamyordu. Köyde antrenman yapmas da zordu. Ailesinin irini okutmak için imkan da yoktu. irinin okumas için ailesini ikna ettik. çocuklarnn, vatana, millete faydal olaca bir yetenei olduunu söyledik. Aile de izin verdi ve irini yanmza aldk. ifadelerini kulland.

Milli sporcuya her türlü destei verdiklerini, irinin de kendilerini mahcup etmediini dile getiren Aslan, irin talyada Diyarbakr, Türkiyeyi temsil etti, madalya ald, stiklal Marmz okudu. Bu gurur verici. irinin baars köylerde, ilçelerde yaayan dier gençlere örnek oldu. irinin baarsyla sporcularmzn saysnda art oldu. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git