Lisans tamamlama programı yerleştirme sonuçları açıklandı

Sağlık ve İlahiyat Alanlarında Lisans Tamamlama Programları'nın yerleştirme sonuçlarına YÖK'ün internet sitesinden erişilebilecek.

Haberler 13.09.2018 - 09:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yükseköretim Kurulunca (YÖK) Salk ve lahiyat Alanlarnda Lisans Tamamlama Program yerletirme sonuçlar açkland.

YÖKten yaplan açklamaya göre, Salk ve lahiyat Alanlarnda Lisans Tamamlama Programlarna ilikin 9 Austos tarihinde balatlan bavuru ve tercih ilemleri, 17 Austosta tamamland.

Her iki programda da yerletirme ilemleri, adaylarn ön lisans not ortalamalar ve tercihleri dorultusunda Yükseköretim Kurulunca gerçekletirildi.

lahiyat ön lisans programlarndan mezun olan adaylara bu yl ilk defa lahiyat Lisans Tamamlama hakk verildi.

Programa, Diyanet leri Bakanl çalanlar da dahil olmak üzere 18 Mays 2018 tarihinden önce ilahiyat ön lisans programndan mezun olan kiiler bavuruda bulunurken, lahiyat Lisans Tamamlama Program için 9 bin 574 olarak belirlenen toplam kontenjann tamamna yerletirme yapld.

Ayrca YÖK tarafndan 2015ten itibaren uygulanan Salk Alannda Lisans Tamamlama Programna ise 19 Kasm 2014 tarihinden önce salk ön lisans programlarndan mezun olan kiilerce bavuruda bulunuldu.

Buna göre, 2018 Salk Lisans Tamamlama Program için belirlenen 46 bin 372 toplam kontenjann 23 bin 516sna yerletirme yapld.

- Kayt ilemleri yarn balyor

Kayt ilemleri yarn balayacak ve 20 Eylül mesai bitimine kadar ilgili üniversitelerce yaplacak.

Salk ve lahiyat Alanlarnda Lisans Tamamlama Programlar yerletirme sonuçlar, YÖKün www.yok.gov.tr adresinde yer alan duyurular bölümünden görülebilecek.

Ana Sayfaya Git