Lise geçişte sistem değişiyor

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un 15 Ekim’de açıklayacağı çalışmayla ilgili başlıklar netleşiyor. LGS’de ezbere dayalı sorular azaltılacak, öğrenmeye dayalı sorular artacak.

Haberler 26.09.2018 - 09:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eitimde kaliteyi artrmak için hazrlanan ve Milli Eitim Bakan Ziya Selçukun 15 Ekimde açklayaca vizyon belgesiyle ilgili baz ayrntlar ortaya çkt. Vizyon belgesinde yer alacak balklardan biri de Liselere Geçi Sistemi. Buna göre; liselere geçi sistemi veya müfredat deiiklii öngörülmüyor.

Onun yerine snavda sorulan sorularn arlklaryla ilgili olarak bir düzenleme yaplmas planlanyor. Ortaokuldan, liselere geçi snavnda ezbere dayal sorularn arl azalacak. Örencilere örenmeye ve yoruma dayal sorular yöneltilecek. Örencilere saysal bölüm sorularnda formül arlkl sorular yer almayacak. Ezbere dayal eitimin önüne geçmek içinde, deney ve gözleme dayal örenme desteklenecek.

TEKNOLOJ KONULARI AIRLIKLI

Eitimin gelecee açlan kaps olan Eitim Biliim Ann kapsam geniletilerek içerii güçlendirilecek. Her bir örencinin kullanmna ücretsiz olarak sunulan çevrimiçi bir sosyal eitim platformu sayesinde LGSye girecek örencilere yol gösterilmi olacak. Snavda arlk verilecek sorular arasnda teknoloji konular da öne çkacak. Derslerde dil ve iletiim kurma becerilerinin artrlmasna salanacak, bu kapsamda örencilerin kitap okumas tevik edilecek. Snavlardaki Türkçe sorular da bu deiiklik dorultusunda yeniden deerlendirilecek.

ÖRETMEN KALTES ARTACAK

Yeni düzenlemeler sadece örencileri kapsamayacak. Öretmenlerin de öretme becerilerini de gelitirecek eitimler verilecek. Eitimlerle birlikte öretmen kalitesinin artrlmas da salanacak. Öretmen kalitesinin artnn snavlardaki baar orann da artrmas hedeflenmi olacak. Snavlarla ilgili örnek sorularda daha erken yaynlanacak.

YÖK LE PROTOKOL GÜNDEMDE

Milli Eitim Bakan Yardmcs Mustafa Safran, öretmen eitiminin, MEB, YÖK ve eitim fakülteleriyle birlikte yaplandrlacan bildirdi: Bakanln projelerini YÖK yetkililerine anlatacaz. Bakan Selçuk, YÖK Bakan Prof. Dr. Yekta Saraç ile yaptmz ön görümede konuya ilikin aldmz prensip kararn bir protokole balayacaz.

Ana Sayfaya Git