Lise maratonu!

Milli Eğitim Bakanlığınca, liselere girişte isteğe bağlı olarak yapılacak sınavda, kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında tamamlanabilmesi için öğrencilerin en geç saat 09.00'da sınav binasında hazır bulunmaları gerekiyor.

Haberler 02.06.2018 - 09:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca (MEB) liselere yerletirmede bu yl ilk kez uygulanacak ve istee bal girilecek merkezi snav, bugün saat 09.30da balayacak.

Merkezi snav, 8inci snf öretim programlar esas alnarak yaplacak. Örencilerin istee bal girecei snav, ayn gün iki bölüm halinde uygulanacak. Snavda çoktan seçmeli 90 soru yöneltilecek. Snavn birinci bölümü saat 09.30da, ikinci bölümü ise saat 11.30da balayacak. Snavn, birinci bölümü 50 soruluk sözel alandan oluacak ve 75 dakika sürecek, ikinci bölümde saysal alandan 40 soru yöneltilecek ve 60 dakika sürecek.

Örencilerin uymas gereken koular

Sözel bölümde, 8inci snf Türkçe dersinden 20, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. nklap Tarihi ve Atatürkçülük, yabanc dil derslerinden 10ar olmak üzere 50 soru, saysal bölümde ise matematik ve fen bilimleri derslerinden 20er olmak üzere, 40 soru yöneltilecek.

Her sorunun 4 seçenei olacak. Bu seçeneklerden sadece bir tanesi doru cevap olarak iaretlenecek. Snavda, üç yanl bir doruyu götürecek.

ki bölüm arasnda, örencilerin ihtiyaçlarn gidermesi ve dinlenmesi için 45 dakikalk süre verilecek. Bu sürede örenciler, okullardan ayrlamayacak.

Özel eitim ihtiyac olan örenciler, sürekli kullandklar araç, gereç ve cihazlar kendilerinin getirmesi kaydyla snavda kullanabilecekler. Özel eitim ihtiyac olan örencilere verilecek ek süre her bölüm için ayr ayr uygulanacak.

- Örenciler, en geç saat 09.00da binada hazr bulunacak

Kimlik kontrolleri ve salonlara yerletirmenin zamannda yaplabilmesi için örenciler, en geç saat 09.00da, fotorafl snav giri belgelerinde belirtilen binada olacak.

Örenciler, snava gelirken yanlarnda fotorafl snav giri belgesi, geçerli kimlik belgesi (T.C. kimlik numaral nüfus cüzdan veya T.C. kimlik kart veya geçerlik süresi devam eden pasaport, yabanc uyruklu örenciler için çileri Bakanl Göç daresi Genel Müdürlüü tarafndan verilen resimli, mühürlü kimlik belgesi) ile en az iki adet koyu siyah ve yumuak kurun kalem, kalemtra ve leke brakmayan yumuak silgi bulunduracak.

Geçerli kimlik belgesi ve fotorafl snav giri belgesi yannda olmayan örenciler snava alnmayacak.

Bugün yaplacak merkezi snavn sonuçlar 22 Haziranda açklanacak. Snavla ve snavsz örenci alan okullara tercih ve yerletirmeye ilikin i ve ilemler, 2018 yl Tercih ve Yerletirme Klavuzunda yer alacak.

Ana Sayfaya Git