'Lise öğrencilerimiz için iyi bir haberim var'

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Lise öğrencilerimiz için iyi bir haberim var; bilişim teknolojileri alanında uluslararası sertifika alabileceksiniz. Başvurular online, eğitim uzaktan, sertifikalar bizden. Derinleşmek, kendine yatırım yapmak sizden" dedi.

Haberler 15.04.2020 - 11:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Selçuk, konuya ilikin yapt açklamada, öretmenler için açlan 17 uluslararas akredite yazlm sertifika programnn lise kademesindeki örencilerin de eriimine sunulmasna ilikin balattklar çalmann tamamlandn söyledi. Koronavirüs önlemleri çerçevesinde okullardaki eitime ara verildii bu süreçte uzaktan eitimin büyük önem kazandna dikkat çeken Selçuk, bakanlk olarak teknolojiyi tüketen deil, üreten bir nesil yetitirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Bakan Selçuk, balatlan uzaktan eitim uluslararas eitim sertifika programlarnn, uluslararas yazlm firmalarnn akredite sertifikalarn alarak yetitirilen öretmenler ve yazlm uzmanlar tarafndan gerçekletirileceini belirterek, unlar kaydetti:

Sertifika programlar, çocuklarn 21inci yüzyln dijital yetkinliklerinin gelitirilmesinde büyük önem tayor. Örencilerimizin evde geçirdikleri zaman diliminde kiisel geliimlerine ve geleceklerine yön verecek bu çalmalara katlmalar oldukça önemli. Bu sertifikalara sahip olan örenciler gerekli derinlemeyi salamalar halinde dünyann dört bir yannda biliim teknolojileri alannda istihdam kaplarn aralayabilecek. 2023 Eitim Vizyonu hedefleri dorultusunda öretmenlerimizin ve çocuklarmzn akademik ve bireysel geliimlerinin ulusal ve uluslararas sertifikal eitim programlaryla desteklenmesi amacyla dünyann önde gelen yazlm firmalaryla bir dizi i birlii anlamas yaptk. çocuklarmza biliim teknolojilerindeki gelimeler ve yeni uygulamalar konusunda dijital beceriler kazandrmak ve teknoloji üreten nesiller yetitirmek için bu alanda uluslararas geçerlilii olan sertifikasyonlu eitimlerin verilmesiyle biliim teknolojileri alannda yetimi bireylerin bilimsel birikimlerinin paylalarak yeni fikirlerin üretilmesini hedefledik.

ETM UZAKTAN, SERTFKALAR BZDEN

Bakan Selçuk, Twitter hesabndan konuya ilikin yapt açklamada ise Lise örencilerimiz için iyi bir haberim var; biliim teknolojileri alannda uluslararas sertifika alabileceksiniz. Bavurular online, eitim uzaktan, sertifikalar bizden. Derinlemek, kendine yatrm yapmak sizden dedi.

BLM ALANLARINDA UZAKTAN ÖRETM BALIYOR

Örencilerin alabilecei uluslararas sertifikal programlar öyle:

Python Eitimi: Milli Eitim Bakanl ile Cisco i birliinde gerçekletirilen öretmen eitimleri sonucunda eitici sertifikas alan öretmenler tarafndan verilecek eitim ile örencilerin yapay zeka, gömülü sistemler, robotik, big data gibi birçok dalda uygulama gelitirme becerilerinin artrlmas hedefleniyor.

Google Dijital Atölye: Google i birliiyle yürütülen programla lise örencilerinin Google Dijital Atölyede yer alan uluslararas sertifikal dijital pazarlama/giriimcilik eitimi bata olmak üzere dijital güvenlik, kodlama ve makine örenimine yönelik eitim programlar ile dijital becerilerinin artrlmas amaçlanyor.

Herkes Kod Yazabilir Swift Playgrounds: Apple i birliiyle yürütülen programla 8 ya üstü çocuklarn bilgi ve becerilerinin artrlmas planlanyor. Bu eitim ile çocuklarn kod yazma, algoritma üretebilme ve farkl problemleri çözebilme becerilerinin gelitirilmesi planlanyor.

Herkes Yenilikçi ler Yapabilir: Apple i birliiyle yürütülen programla örencilerin çizim, müzik, video ve fotoraf araclyla kendilerini ifade etme becerilerinin artrlmas amaçlanyor.

Ana Sayfaya Git