Lise son sınıfa mezuniyet geldi

Milli Eğitim Bakanlığınca alınan kararla, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının birinci dönemi itibarıyla tüm derslerden başarılı olmalarına rağmen toplam devamsızlık süresini aşanlar, devamlı öğrenciler gibi işleme tabi tutularak mezun edilebilecek. Birinci dönem puanı oluşmasına rağmen başarısız dersleri olup devamsızlık nedeniyle sınıf tekrarı durumunda olan lise son sınıf öğrencileri de başarısız oldukları derslerden sorumluluk sınavlarına girerek başarmaları halinde mezun olabilecekler.

Haberler 09.07.2020 - 11:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl (MEB) tarafndan alnan kararla, 2019-2020 eitim ve öretim ylnn birinci dönemi itibaryla tüm derslerden baarl olmalarna ramen toplam devamszlk süresini aanlar, devaml örenciler gibi ileme tabi tutularak mezun edilecek.

Bakanlktan illere giden yazya göre, MEBe bal resmi ve özel ortaöretim kurumlarnda 2019-2020 ders yl, Kovid-19 salgnna kar alnan tedbirler dorultusunda 16 Mart 2020den itibaren uzaktan eitimle yürütüldü ve 19 Haziran 2020 tarihinde tamamland.

Söz konusu eitim ve öretim ylnda örencilerin devamszlk durumlarna ait i ve ilemlerin birinci dönemde yaplan devamszlklar dikkate alnarak gerçekletirilecei daha önce okullara ve kamuoyuna duyuruldu.

LSE SON SINIF ÖRENCLER

Ancak, MEBe ulaan örenci ve velilerin talebine göre, yükseköretime devam etmeye hak kazanma durumundaki 12nci snf örencilerinden bazlarnn derslerinde baarl olmalarna, bazlarnn da sorumluluk snavlar ile baarabilecekleri sayda sorumlu derslerinin bulunmasna ramen ilgi özürlü-özürsüz toplam devamszlk süresini aarak baarsz duruma dütükleri, bazlarnn ise örgün eitime devam etmek istedikleri halde örgün eitimin dna çkma gibi bir durumla kar karya kaldklar anlald.

MEB, durumlar bu ekilde olan örenciler için yeni bir karar ald. Buna göre, 2019-2020 eitim ve öretim ylnn birinci dönemi itibaryla tüm derslerden baarl olmalarna ramen toplam devamszlk süresini aanlar, devaml örenciler gibi ileme tabi tutularak mezun edilebilecek.

TÜM DERSLERDEN BRNC DÖNEM

Tüm derslerden birinci dönem puan olumasna ramen baarsz dersleri olup devamszlk nedeniyle snf tekrar durumunda bulunan lise son snf örencileri de devaml örenciler gibi deerlendirilerek, 2020-2021 eitim ve öretim ylndan itibaren baarsz olduklar derslerden sorumluluk snavlarna girebilecek ve baarl olmalar durumunda mezun olabilecekler.

Dönem puan olumayan ve Milli Eitim Bakanl Ortaöretim Kurumlar Yönetmelii hükümleri gerei devamszlk nedeniyle baarsz saylan ancak örenim hakk bulunan örenciler ise velilerinin beyan esas alnarak örenim haklarn kullanmam saylarak, 2020-2021 eitim ve öretim ylnda örgün eitime devam edebilecekler.

Ana Sayfaya Git