Lİse sorumluluk sınavına girmezsem ne olur?

Ortaöğretim sorumluluk sınavları ne zaman okulların kapandığı bu hafta çok merak edildi. Özellikle de Lise sorumluluk sınavı bu sıralarda çok trend. Lise sorumluluk sınavına girmezsem ne olur diye binlerce öğreci demerakla aramakta. Merak etmyin sizler için sorumluluk sınavının detaylarını aaştırdık.

Haberler 18.06.2020 - 02:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ortaöretim sorumluluk snavlar ne zaman okullarn kapand bu hafta çok merak edildi. Özellikle de Lise sorumluluk snav bu sralarda çok trend. Lise sorumluluk snavna girmezsem ne olur diye binlerce öreci demerakla aramakta. Merak etmyin sizler için sorumluluk snavnn detaylarn aatrdk.

MEB tarafndan ortaöretim lise sorumluluk snav tarihleri açland. Ders geçme okul geçme puann yüzde 100 etkleyecek olan sorumluluk snavlar için tüm zamanlar ve detaylar açklyoruz. lise örencileri ile hazrlk snfnda örenim gören örenciler için sorumluluk snavlar, 22-30 Haziran arasnda gerçekletirilecek

SORUMLULUK SINAVI NASIL OLACAK 2020

Mevcut pandemi ile alakal olarak bu sene sorumluluk snav sadece ilk döneml dersleri ilealakal olacak. Örenciler, snavlarda, 2019-2020 eitim ve öretim ylnn derslerinden birinci döneme ait konu ve kazanmlardan sorumlu olacak.

SORUMLULUK SINAVI KMLER çN

2019-2020 eitim ve öretim ylnda sorumlu geçilen derslerini kapsayacak ekilde yaplacak sorumluluk snavlarna 9, 10, 11 ve 12inci snf örencileri ile hazrlk snfnda örenim gören örenciler katlabilecek.
Ortaöretim Genel Müdürlüü tarafndan illere gönderilen yazya göre, tüm derslerden baarl olan örenciler ile baarsz dersleri bulunanlardan yl sonu baar puan en az 50 olan örenciler snfn dorudan snf geçecek.
Alt snflar da dahil, baarsz ders says toplamna baklmakszn dorudan snfn geçemeyen örenciler ise baraj, ders ayrm yaplmakszn sorumlu olarak bir üst snfa geçecek.

MEB SORUMLULUK SINAVI NE ZAMAN?

MEB RESM TERNET STESNDE açklanan bilgi de lise örencileri ile hazrlk snfnda örenim gören örenciler için sorumluluk snavlar, 22-30 Haziran arasnda gerçekletirilecek.

Ana Sayfaya Git