Lise tercihleri için bugün son gün

Milli Eğitim Bakanlığınca, 2 Temmuz'da alınmaya başlanan liselere yerleştirme tercihleri bugün sona erecek

Haberler 13.07.2018 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca (MEB), 2 Temmuzda alnmaya balanan liselere yerletirme tercihleri bugün tamamlanacak.

MEB tarafndan, adrese dayal sistemle ve merkezi snavla örenci alacak liseler ile pansiyonlu okullar için 2 Temmuzda alnmaya balanan tercihler, bugün saat 17.00de sona erecek.

Snavla örenci alan okullara yerleemeyen yüzde 90 orannda 8inci snf örencisi, adrese dayal sisteme göre yerleecek.

Merkezi yerletirme, snavla örenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje uygulayan eitim kurumlar ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarna, tercihler dorultusunda merkezi snav puan üstünlüüne göre yaplacak.

Yerel yerletirme ise okullarn türü, kontenjan, bulunduklar yere göre oluturulan ortaöretim kayt alan ile örencilerin ikamet adresleri, ortaokullar, tercih öncelikleri, okul baar puanlar, devamllk ve ya kriterleri göz önünde tutularak gerçekletirilecek.

Yerletirme sonuçlar 30 Temmuzda

Yerletirme sonuçlar ve bo kontenjanlar, 30 Temmuzda açklanacak.

Nakil tercih bavurularnn ilki 6-10 Austosta, ikincisi 13-17 Austosta, üçüncüsü 27-31 Austosta, dördüncüsü 3-6 Eylülde yaplacak. Yatllk bavurular, 10-14 Eylülde okul ve kurumlarca alnacak.

Güzel sanatlar liseleri, spor liseleri, klasik sanatlar ve musiki, görsel sanatlar ve spor program/projesi uygulayan Anadolu imam hatip liselerine yerletirme i ve ilemleri ile örencilerin okullara kaytlar 13 Temmuz Cuma saat 17.00ye kadar tamamlanacak.

Açköretim ortaokulu örencilerinin yerletirme ilemleri, yerel yerletirme ile örenci alan okullar için yerletirme talebinde bulunmalar halinde, ikamet adresleri dikkate alnarak il ve ilçe örenci yerletirme ve nakil komisyonlarnca 10-14 Eylülde yaplacak.

Ana Sayfaya Git