Lisede geçme veliye bağlı

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren düzenleme yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı düzenleme ile eğitimde yeni dönemi duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okul öncesi, ilk ve ortaokul ile liselerde sınıfı geçme sistemini değiştirdi.

Haberler 09.05.2020 - 00:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Corona virüs sonras okullarda uzaktan eitim devam ederken Milli Eitim Bakanl yeni bir düzenleme yapt. Resmi Gazetenin bugünkü saysnda yaymlanan 2 yönetmelik deiiklii ile olaanüstü hallerde eitime ara verilmesi, uzaktan eitim esaslar, telafi eitimleri ve olaanüstü hallerde eitime ara verilmesi durumunda snf geçme ve örenci baarsnn deerlendirilmesine ilikin esaslar belirlendi. Milli Eitim Bakanl Okul Öncesi Eitim ve lköretim Kurumlar Yönetmeliinde yaplan deiiklikle Olaanüstü haller balkl maddede yeniden güncellendi. Bu kapsamda; ilçe, il veya ülke genelinde eitim ve öretimi aksatacak nitelikte olaanüstü durum, sel, deprem, elverisiz hava artlar ve benzeri doal afetler ile hastalk veya salgn hastalk gibi nedenlerle, Milli Eitim Bakanl tarafndan veya il ve ilçe hfzsshha kurulunun kararna istinaden mahalli mülki idare amiri tarafndan okullarda eitim ve öretime ara verilebilecek.

Yaplamayan derslerin telafisi için okul yönetimleri ve il- ilçe milli eitim müdürlüklerince gerekli önlemler alnacak. Okullara verilen arada gerçekletirilen uzaktan eitim dersleri puanlamaya tabi tutulmayacak. Yüz yüze telafi eitimleri, gerektiinde hafta sonlar da dhil olmak üzere okul derece ve türlerine göre okul yönetimleri, il- ilçe milli eitim müdürlükleri veya Bakanlk tarafndan planlanp yürütülecek. Telafi eitimleri de puanla deerlendirilmeyecek.

VELNN TALEB LE SINIF TEKRARI OLACAK

Eitim ve öretime ara verilmesi ve sadece bir dönem puannn bulunmas durumunda; bu puann snf geçme puannn altnda kalp kalmamasna baklmakszn 4, 5, 6, 7 ve 8inci snflardaki tüm örenciler bir üst snfa geçmi saylacak. Bu durumda derslerin bir döneme ait dönem puanlar ylsonu puan olarak saylacak. Ylsonu puan, arlkl puan, ylsonu baar puan ve ortaokul baar puan (OBP) hesaplanmasnda da kullanlacak. lkokul 1, 2 ve 3üncü snflarda eitim ve öretim faaliyetlerinin yapld dönemde baar durumu deerlendirilen örenciler bir üst snfa geçmi saylacak. Ancak ilkokullarda velinin yazl talebi dorultusunda snf tekrar yaptrlabilecek.

Liselerde ise eitim ve öretime ara verilmesi, örencilerin sadece bir dönem puannn bulunmas ve ara vermeye sebep olan artlarn devam etmesi nedeniyle telafi programnn uygulanamayacak olmas durumunda örencilerin ylsonu puan, bir dönem puan ile belirlenecek.

Bu kapsamda; dorudan snf geçme artlarn salayan örenciler dorudan, dorudan snf geçme artlarn salamayan örenciler ise alt snflar da dhil baarsz ders says toplamna baklmakszn sorumlu olarak snf geçecek. Devamszlk nedeniyle snf tekrarna kalan örenciler, bu kapsamda deerlendirilmeyecek.

Mesleki ve teknik lise örencilerinden iletmelerde mesleki eitim görenlerin, beceri snavnn yaplamamas durumunda iletmede beceri, mesleki eitim dersinin bir dönem baar puan, bu dersin ylsonu baar puan olarak deerlendirilecek. Teorik ve uygulamal derslerin eitimini iletmelerde younlatrlm olarak gören örenciler de önceki snflarda younlatrlm eitim programna katlm olmalar artyla, bir üst snfa geçecek.

Ana Sayfaya Git