Liselerde ‘akran kardeşliği’ ile okula uyum kolaylaştı

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı pansiyonlu okullarda eğitim alan üst sınıf öğrencileri, bu yılki yeni öğrencilere ilk kez ‘akran kardeşliği’ programını uygulayarak okula uyumlarını kolaylaştırdı.

Haberler 07.10.2019 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeni arkadalarna okul, yaadklar ehir ve ulam imkanlar gibi konularda destek veren üst snf örencileri, ayrca Ailemize Hogeldin hitabyla mektup yazd. MEBde bu yl baarl sonuçlar alnan akran kardelii uyum programn dier lise türlerinde de uygulamak üzere hazrlk balatld.

HABER MERKEZ

Milli Eitim Bakanlna (MEB) bal pansiyonlu okullarda eitim alan üst snf örencileri, bu ylki yeni örencilere ilk kez akran kardelii programn uygulayarak okula uyumlarn kolaylatrd. MEB Ortaöretim Genel Müdürlüü yetkililerinden ald bilgiye göre, bu yl pansiyonlu okullarda öretime balayan hazrlk ve 9. snf örencilerinin okul hakknda bilgilendirilmesi, okula aidiyet duygusunun gelitirilmesi, okulun anlaml ve deerli bir parças olduklarna dair inançlarnn kuvvetlendirilmesi amacyla hazrlanan Ortaöretime Uyum Program okullar balamadan önce uygulamaya konuldu. Uyum program kapsamnda pansiyonlu okullar tarafndan okula yeni balayan binlerce örenciye ehir ve okul tantm broürleri, aile hekim bilgi kart, diki seti, di frças ve di macunu gibi malzemelerin yer ald hogeldin paketi hazrlanarak datld. Ayrca pansiyona yerleen örencilerin velilerine kayt sonras iletiim ve bilgilendirme içerikli ksa mesaj gönderildi.

ÜST SINIFLARDAN AKRAN KARDEL

Bu yl ilk kez Türkiye genelinde 356 bin örencinin eitim ald 3 binin üzerindeki pansiyonlu okulda yeni kayt yaptran örencilerin liselere ve ehre uyumlarn kolaylatrmak için akran kardelii program da balatld. Programla davranlaryla çevresinde farkndalk oluturan üst snf örencileri tarafndan pansiyona yeni kayt yaptran örencilere akran destei saland. Yeni arkadalarna okul, yaadklar ehir, ulam imkanlar gibi konularda destek veren üst snf örencileri, ayrca Ailemize Hogeldin hitabyla mektup yazd. Tüm pansiyonlu okullarda e zamanl olarak okul yöneticilerinin, öretmenlerin ve velilerin de katlmlaryla Ailemize Hogeldin gecesi düzenlendi. Bu gecede mezun örencilerin mektuplar, belletmenlerin pansiyonla ilgili mesajlar paylalarak, yeni örencilerin okula uyumlar kolaylatrld. MEBde bu yl baarl sonuçlar alnan akran kardelii uyum programnn dier lise türlerinde de uygulanmas için hazrlk balatld. Ortaöretim Genel Müdürü Yusuf Büyük, Bu yl ilk kez pansiyonlu okullarda balattmz akran kardelii uyum programnda son derece baarl sonuçlar aldk. Örencilerimizin okula aidiyet duygular geliirken okullarna da hzl bir süreçte altklarn gözledik deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git