Liselere 2. Şans!

Milli Eğitim Bakanlığınca 10'uncu sınıfa geçen ve özel yeteneği bulunan öğrencilere güzel sanatlar ile spor lisesilerine geçişlerde ikinci bir hak tanındı.

Haberler 21.09.2018 - 08:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Buna göre, Bakanlkça bu yl ilk defa, özel yetenei olduunu düünen örenciler için sanat ve spor liselerinin bo kontenjanlarna geçmek amacyla eylül ve ekim aylarnn son haftasnda özel yetenek snavlar yaplacak

Milli Eitim Bakanlnca (MEB), 10uncu snfa geçen ve özel yetenei olan örencilere güzel sanatlar ile spor liselerine geçilerde ikinci hak tannd.

Buna göre, Bakanlkça bu yl ilk defa, özel bir yetenee sahip olduunu düünen örencilerin, sanat ve spor liselerinin bo kontenjanlarna yerletirilmeleri amacyla eylül ve ekim aylarnn son haftasnda özel yetenek snavlar düzenlenecek.

MEB yetkililerinden alnan bilgiye göre, Bakanla bal 82 güzel sanatlar lisesi ile 74 spor lisesi bulunuyor.

Bakanlk bu yl ilk kez sanat ve spor alanlarnda yetenei olduunu düünen ancak baka bir lise türüne kaydolmu örenciler için yeni bir düzenleme yapt.

LSELERE KNC BR ANS

Bu kapsamda, güzel sanatlar liseleri, spor liseleri ile klasik sanatlar ve musiki, görsel sanatlar ve spor program ve projesi uygulayan Anadolu imam hatip liselerinin 9uncu snflarnda bulunan bo kontenjanlara dier liselerin 9uncu snflarndan eylül ve ekim aylarnn son haftasnda yaplacak yetenek snavlar ile örenci nakil ve geçileri yaplacak.

Öte yandan Bakanlk, bu yl 10uncu snfa geçen lise örencileri arasndan özel yetenekli olanlar için de sanat ve spor liselerine geçi hakk salad.

Buna göre, dier liselerin 10uncu snflarndan bu okullara gelmek isteyen örenciler, bo kontenjan bulunmas halinde eylül ve ekim aylarnn son haftasnda yetenek snavlarna alnacak.

Ana Sayfaya Git