“Liselere geçiş tercihi pazartesi günü başlıyor”

Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, liselere geçiş tercihlerinin 2 Temmuz Pazartesi günü başlayacağını söyledi.

Haberler 01.07.2018 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmanda Adrese Dayal Liselere Geçi Sistemi ile ilgili 30 merkezde görev alan tercih komisyonu üyeleri için bilgilendirme toplants yapld.

Batman Rehberlik Aratrma Merkezi toplant salonunda yaplan bilgilendirme toplantsna; l Milli Eitim Müdürü Mahmut Kurtaran, baz okul müdürleri ve tercih danmanl merkezlerinde görev alan rehber öretmenler katld.

Gönüllü olarak tercih komisyonunda görev alan tüm öretmenlere teekkür eden Kurtaran, Bizim ortaöretime geçi sistemimiz deiti. limizde 12 bin 700 örenci 8inci snftan mezun oldu. Bizim açtmz kontenjanlar 13 bin 700 civarnda. Bu durumda bin dolaynda kontenjan fazlalmz var. Yani salkl bir tercih yapan tüm örencilerimiz örgün eitime yerleecekler ve adrese dayal sistemde örencinin bir okula yerlememe gibi bir durumu da söz konusu deildir. Burada bize düen veli ve örencinin kafasndaki soru iaretlerini gidermek ve sisteme sahip çkmaktr. dedi.

PAZARTES BALIYOR

Örencilere en salkl ve doru tercihi yaptracaklarn ifade eden Kurtaran, Bu sistem ülkenin gelecei için kararl bir ekilde uygulanacak bir sistemdir. Adrese dayal sistemde Anadolu Liseleri, Meslek Liseleri ve mam Hatip Liseleri arasnda hiçbir fark yok. Sistemin eitim camiasna ve ilimizdeki örencilere hayrl olmasn diliyorum. diye konutu.

Ardndan srasyla ube Müdürü Akn Ar, RAM Müdürü Zafer Korkmaz ve Rehber Öretmen Kadri Eren adrese dayal sistemin teknik konularn içeren bilgilendirme sunumlarn yaptlar.

Toplant soru cevap bölümüyle sona ererken, liselere geçi tercihlerinin ise 2 Temmuz Pazartesi günü balad bilgisi verildi.

Ana Sayfaya Git