Liselere nakiller!

Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki ilk yerleştirme sonucunda bir okula yerleşemeyen ya da yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için yerleştirmeye esas birinci nakil tercih dönemi başladı.

Haberler 30.07.2019 - 00:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Örenciler tercihlerini 2 Austos Cuma günü saat 17.00ye kadar yapabilecek

Liselere Geçi Sistemi (LGS) kapsamndaki ilk yerletirme sonucunda bir okula yerleemeyen ya da yerletii okulu deitirmek isteyen örenciler için yerletirmeye esas birinci nakil tercih dönemi balad.

Milli Eitim Bakanlnca (MEB), LGS kapsamnda geçen yl dört dönemde yaplan yerletirmeye esas nakiller, bu sene iki dönemde gerçekletirilecek. Tercihleri dorultusunda bir okula yerleemeyen ya da yerletii okulu deitirmek isteyen örenciler, yerletirmeye esas birinci nakil dönemi tercihlerini bugünden itibaren 2 Austos Cuma günü saat 17.00ye kadar yapabilecek.

ÖRENCLERN TERCH

Tercih ilemleri, örenci ve velisi tarafndan https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüünden gerçekletirilecek. Yaplan tercihler, ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatlacak. Her nakil döneminde, merkezi snav puanyla örenci alan, yerel yerletirmeyle örenci kabul eden ve pansiyonlu okullar olmak üzere her grup için en fazla 3er tercih yaplabilecek.

Merkezi snav puan ile örenci alan okullara yerleenlerden okul deitirmek isteyenlerin, yerletirmeye esas nakil döneminde tekrar yerel yerletirmeyle örenci alan okullar tercih etme zorunluluu bulunmayacak.

Bir ortaöretim kurumunda kayd olmayan veya yerleemeyen örencilerin ise merkezi snavla örenci alan okul grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerletirme tercihi yapmas gerekecek.

YEREL YERLETRMELER

Yerel yerletirmeyle örenci alan okullara tercihte bulunan ve ilk yerletirmede tercihine yerleen örencilerin, yerletirmeye esas nakil dönemlerinde kayt alanndan okul ve farkl tür tercih etme zorunluluu olmayacak. Ancak, tercihlerine yerleemeyen örenciler, yerletirmeye esas nakil tercihlerinde ilk 2 okulu kayt alanndan seçmek kaydyla en fazla 3 okul tercihinde bulunabilecek. Yaplan tercihlerde ayn okul türünden en fazla 2 okul seçilebilecek.

Öte yandan, örenciler istemeleri halinde yerletirmeye esas nakil bavuru dönemlerinde mesleki eitim merkezlerini de tercih edebilecek. Tercihler, Bakanln http://www.meb.gov.tr veya https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinde yaymlanan tercih listesinde yer alan okullara göre yaplacak. Yerletirmeye esas nakil döneminde herhangi bir tercihine yerleen örenci önceki yerletii okul hakkndan vazgeçmi saylacak. Yerletirmeye esas birinci nakil sonuçlar 5 Austosta açklanacak.

Ana Sayfaya Git