Liselerin haftalık ders çizelgeleri değişti

Milli Eğitim Bakanlığınca, Anadolu lisesi, hazırlık sınıfı bulunan Anadolu lisesi, fen lisesi, sosyal bilimler lisesi ve güzel sanatlar lisesi ile spor liselerinin haftalık ders çizelgeleri ile seçmeli derslerinde değişiklik yapıldı

Haberler 15.06.2017 - 11:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca (MEB), Anadolu lisesi, hazrlk snf bulunan Anadolu lisesi, fen lisesi, sosyal bilimler lisesi ve güzel sanatlar lisesi ile spor liselerinin haftalk ders çizelgeleriyle seçmeli derslerinde deiiklik yapld.

Ders çizelgesi, Talim ve Terbiye Kurulunun ilgili kararlar dorultusunda, 2017-2018 eitim ve öretim ylnda 9. snflardan balamak ve kademeli olarak uygulanmak üzere kabul edilerek, Haziran 2017 tarihli ve 2717 sayl Tebliler Dergisinde yaymland.

Buna göre, uygulamadaki haftalk ders çizelgesinde 9. ve 10. snflarda ortak dersler arasnda yer alan tarih dersi, 11. snflara da 2 ders saati olarak ortak dersler arasna ilave edildi. 11. snfn ortak dersleri arasnda yer alan T.C. inklap tarihi ve Atatürkçülük dersinin 12. snfta okutulmas karar alnd.

Örencilerin düünme becerilerini gelitirmek açsndan çizelgede sadece 11. snf ortak dersleri arasnda yer alan felsefe dersi, 10. snfn ders programna ilave edildi. Böylece liselerde okutulan felsefe dersi 4 saate çkarld.

Bakanlk, büyüme çandaki örencilerin psikomotor geliimlerini salkl bir ekilde tamamlamalarn salamak amacyla beden eitimi ve spor dersini 9. 10. 11. ve 12. snflarda bir ders saatinden, 2 ders saatine çkard.

Ayrca, örencilerin içsel potansiyellerinin gelimesine katk salamak amacyla müzik ve görsel sanatlar dersleri de 9. 10. 11. ve 12. snflarda bir ders saatinden, 2 ders saatine çkarld.

Bilime ilgiyi artrmak için yeni seçmeli dersler

Ortaokuldan itibaren 2 ders saati olarak okutulan din kültürü ve ahlak bilgisi dersi, konu alannn ihtiyac dikkate alnarak, 9. 10. 11. ve 12. snflarda bir ders saatinden 2er ders saatine çkarld.

Salk ve trafik kültürünün hayat becerisi olarak bütünsel bir bak açsyla ele alnmasn salamak amacyla trafik ve ilk yardm dersi ile salk bilgisi dersi birletirilerek, salk bilgisi ve trafik kültürü ismiyle 9. snflarda bir ders saati olarak okutulacak.

9. 10. 11. ve 12. snflarda 3er saat okutulan biyoloji dersi, ortak dersler 9. ve 10. snflarda ikier, seçmeli derslerde 11. ve 12. snflarda 4er ders saati olarak yeniden düzenlendi.

Bilgi ve iletiim araçlarnn etkin kullanmn salamak amacyla fen ve sosyal bilimler ile hazrlk snf bulunan Anadolu liselerinin haftalk ders çizelgelerine ortak ders olarak bilgisayar bilimi dersi yeni ders olarak ilave edildi.

Örencilerin bilime olan ilgilerini gelitirmek için fen liseleri, Anadolu liseleri ve hazrlk snf bulunan liselerde matematik tarihi ve uygulamalar ile fen bilimleri tarihi ve uygulamalar seçmeli dersler arasna eklendi.

Ana Sayfaya Git